woensdag 4 september 2019

Hockeytraining geven

Berend en Fiene hebben twee jaar geleden een jaar lang iedere zondagochtend hockeytraining gegeven aan de kabouters. Bij de kabouters zijn ze dan assistent-trainer. Ze helpen een ouder om samen een oefening te begeleiden.
Vorig jaar gaven ze geen hockeytraining omdat de training die ze zouden kunnen geven tegelijk was met hun eigen training. Dit jaar paste het wel in het schema. Berend en Fiene hebben nu een eigen F-jes team waar ze training aan geven. Een team van 7-jarige meisjes, heel schattig :-)

Iedere woensdagmiddag geven ze training en daarna hebben ze allebei zelf hockeytraining. Ze bereiden zich goed voor. Ze krijgen via de mail van de hoofdtrainer door welke oefeningen er gepland staan. Die bekijken ze samen van tevoren om te kijken of ze alle oefeningen kennen. Daarna maken ze genummerde briefjes waarop alle oefeningen staan, als spiekbriefje voor tijdens de training.

Ze vinden het erg leuk dat ze nu hun eigen team hebben en niet alleen maar een ouder assisteren. Dat pakte bij de kabouters namelijk niet altijd even leuk uit. Sommige ouders lieten hen echt veel doen om te helpen bij het training geven, maar sommige ouders lieten hen maar een beetje aan hun lot over en betrokken hen er niet echt bij. Maar een eigen team is ook wel weer een hele verantwoordelijkheid, dus ze vinden het ook spannend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten