Blog hop

Nationale OnderwijsWeek 2014 - Thuisonderwijzers leren samen

Het is deze week de Nationale OnderwijsWeek, thuisonderwijzers doen net als vorig jaar natuurlijk ook mee!

Tijdens deze week organiseren thuisonderwijsbloggers een blog hop, dit jaar over het onderwerp 'Thuisonderwijzers leren samen'.

Dit n.a.v. het thema van de Nationale OnderwijsWeek: 'Beter samen’.

Wil je ook meedoen aan deze bloghop? Dat kan! Lees onderaan deze pagina meer over hoe je met jouw blog kunt meedoen aan de blog hop.

Veel leesplezier!

En dan nu de blogs over Thuisonderwijzers leren samen!


Berefien - Geef je je kinderen dan zelf les?Nationale OnderwijsWeek 2013 - Top Thuisonderwijs Tip

Thuisonderwijzers deden natuurlijk mee aan de Nationale OnderwijsWeek 2013. Tijdens deze week organiseerden we een blog hop met daarin onze Top Thuisonderwijs Tip.

En dan nu de Top Thuisonderwijs Tips!Thuisschool blog - Move the turtle

Berefien - Een paar woorden over rekenen


Wil je ook meedoen aan de 'Thuisonderwijzers leren samen' blog hop 2014?

Wat is een blog hop? Met een blog hop schrijven verschillende bloggers op hun eigen blog een stukje over een bepaald onderwerp. Al deze blogs komen op een lijstje te staan zodat lezers van de ene naar de andere blog kunnen 'hoppen'.

Doe mee met de blog hop voor thuisonderwijzers, deelname is eenvoudig. Plaats tijdens de Nationale OnderwijsWeek een blogpost op je eigen blog en plaats daarin onderstaande blog hop button. Stuur mij de link naar jouw blogpost en ik voeg 'm toe aan deze pagina. Op deze pagina zal dus een overzicht komen van alle deelnemende blogs. En dit overzicht mag je natuurlijk ook naar je eigen blog kopiëren als je dat wil.

Onderwerp van de 2014 blog hop is 'Thuisonderwijzers leren samen'. Dit n.a.v. het thema van de Nationale OnderwijsWeek: 'Beter samen: Denk- en leerprocessen spelen zich niet louter af in het hoofd, maar verlopen in voortdurende interactie met de sociale en culturele context. De dialoog speelt daarin een belangrijke rol.’

Alles mag, je kunt iets schrijven over een project dat je kinderen met elkaar hebben aangepakt, over hoe jouw kinderen samen met andere thuisonderwijskinderen leren tijdens workshops/coops/e.d., over hoe leren verloopt in de een-op-een situatie en de dialoog die dan ontstaat tussen ouder en kind, hoe je het thuisonderwijs aan meerdere kinderen organiseert, over de rol die mensen buiten jullie gezin - opa, oma, balletjuf, muziekleraar, buurvrouw, etc. - spelen in het leren van de kinderen, of wat je maar kunt verzinnen!

Veel plezier!

Blog hop button:


6 opmerkingen:

 1. http://homeschooling-joey.blogspot.be/2013/10/blog-hop-ons-leren-lezen-programma-voor.html

  hoihoi, het heeft even geduurd, maar hier mijn blogpost voor de bloghop, hoop dat het zo lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal goed gelukt! Leuk dat je ook meedoet, ik heb je blog er gelijk bij gezet :-)

   Verwijderen
 2. http://happyhomeworks.blogspot.nl/2013/10/top-thuisonderwijs-tip-blog-hop-een_8.html

  kan het nog?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk :-) Ik heb 'm er gelijk bij gezet, dank voor je leuke blog over de Hoge Veluwe!

   Verwijderen