donderdag 25 april 2019

Zuiderzeemuseum

Het museumuitje ging deze maand naar het Zuiderzeemuseum. De kinderen volgden een workshop over dijken, dus we hebben van tevoren het lesmateriaal over dijken rond de Zuiderzee uitgebreid bestudeerd.

Tijdens de workshop werd er van alles verteld over dijken, hebben we geoefend met zandzakken de dijk op krijgen om een gat in de dijk te dichten, kregen uitleg van een molenaar, en hebben ze een wedstrijd gedaan wie tegen weinig materiaalkosten de stevigste dijk kon bouwen.

Daarna zijn we het museum in gegaan. We hebben snoep gekocht in het ouderwetse snoepwinkeltje, Fiene en C. hebben de hele dag met een wijnbal in hun handen gelopen :-) Berend had zijn stroopsoldaatje zo op. Tijdens de lunch deden de kinderen oud-Hollandse spelletjes.
Berend heeft daarna samen met J. rondgebanjerd. Ze zijn een paar keer in de roeibootjes geweest en in de praam. Fiene en C. hebben zich nog verkleed in klederdracht en volgden een les over schoonschrijven.

Was weer een geslaagde dag!

Met z'n allen met het bootje naar het museum. Ik was een beetje moe, dus was wel drie keer verkeerd gereden :-S Dus we het leek erop dat we maar net op tijd gingen komen voor het bootje. Maar de laatste keer verkeerd rijden kostte geen tijd, maar leverde 7 minuten tijdwinst op! :-) Blijkbaar nog een oudere kaart op de tomtom die een nieuwe, snellere weg naar Enkhuizen niet kende. Gelukje bij een ongelukje ;-)






Er waren een boel kinderen! Met deze stapel museumkaarten gingen we naar binnen...


De jongste kinderen staan niet eens op deze foto, want zij deden een andere workshop.


Zandzakken doorgeven bleek moeilijker dan gedacht. Ze lieten 'm regelmatig uit hun handen vallen.




Luisteren naar de molenaar.


In groepjes een zo stevig mogelijke dijk bouwen.


Zijn ze toch nog in een klaslokaal beland...


Klederdracht uitzoeken.




De heren laten zich rondvaren.


Schoonschrijfles.


Roeien onder mooie Hollandse luchten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten