donderdag 21 maart 2019

Wiskundeclub week 24 & science club maart

De wiskundeclub viel vandaag een beetje in het water. J. en C. zijn op vakantie, dus zij waren er niet. Alleen G. zou komen met haar J. en S., maar zij waren later, dus bleef er maar een uurtje over. En Berend was grumpy. We deden een opgave uit het boekje 'Area Mazes' en deden de visual patterns 'Apple Orchard' van de YouCubed Algebra Course.

Daarna gingen we met de science club aan de slag met elektriciteit. We bestudeerden eerst statische elektriciteit, vervolgens gingen we aan de slag met stroom. We lieten een lampje branden op een 4,5 V batterij, bouwden een schakelaar, een serieschakeling, een parallelschakeling, testten verschillende stoffen om te zien of ze stroom konden geleiden en keken verschillende filmpjes van schoolTV over elektriciteit en ik liet ze ook oefenen met het tekenen van schakelschema's.





Wonder boven wonder lukten bijna alle proefjes :-) Soms met een kleine aanpassing, zo kregen we in eerste instantie in een serieschakeling en parallelschakeling maar één van de twee lampjes aan het branden, maar toen we twee batterijen achter elkaar zetten, lukte het wel :-)

Trots toen de parallelschakeling uiteindelijk toch lukte :-)


Het enige dat echt niet lukte was dat we de stroom door een bakje water geleiden (geen brandend lampje) en daarna zout door het water deden en het lampje wel zou moeten branden. Geen idee wat voor raars we deden, maar het water werd bruin en het siste :-) :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten