woensdag 13 maart 2019

The Art of Argument

Om de week doen we met de wiskundeclub logica. We gebruiken hiervoor het boek The Art of Argument - An Introduction to the Informal Fallacies.
Ik heb de Teacher Edition, dan staan alle antwoorden bij de vragen :-)

Uit de beschrijving: 'Middle and high school students will argue (and sometimes quarrel), but they won’t argue well without good training. Students who complete The Art of Argument will know how to reason with clarity, relevance, and purpose . . . and have fun along the way! They will study and master 28 logical fallacies, which will provide an essential lifetime framework for filtering good and bad reasoning as well as writing and speaking effectively.'

De kinderen vinden het leuk om te doen! Het is best pittig Engels, dus in alle drie de gezinnen van de wiskundeclub lezen de kinderen het boek samen met een van de ouders. De ouders vinden het ook interessant :-)

Het is steeds leuk om een van de fallacies in het echt tegen te komen. Ik heb hier al regelmatig uitspraken gehoord als: Dat is een snob appeal! ;-)

Deze week beginnen we aan de tweede helft van het boek en had ik de kinderen als huiswerk gegeven om de definities van alle fallacies die we tot nu toe hadden behandeld in het boek op te zoeken en daar vervolgens een Nederlandstalige definitie in hun eigen woorden te zetten.
Volgens mij vonden ze dat wel leuk om te doen, want ze waren er best een tijd mee bezig, zonder te klagen! :-)



De tabel die ze hebben gemaakt kunnen we dan met de wiskundeclub vrijdag gebruiken om een oefening te doen waarin ze van een lijst met argumenten moeten bepalen welke fallacies er allemaal in voorkomen.

Als het goed is hebben we het boek dit schooljaar uit, dan beginnen we volgend schooljaar met het tweede deel, formele logica, dat The Discovery of Deduction - An Introduction to Formal Logic.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten