donderdag 21 februari 2019

Wiskundeclub & Science Club februari

Met de wiskundeclub hebben we vandaag een math circle gedaan over even en oneven getallen.


Met de science club deden we een wetenschapsspel: Expeditie Moendoes. G. had dit spel gevonden op internet en naar mij doorgestuurd omdat het leuker is om in een groepje te doen. De kinderen vonden het erg leuk!

Het is een gratis spel dat je kan downloaden en zelf kunt uitprinten:

'Je bent lid van een team wetenschappers uit allerlei vakgebieden. Jullie zijn er vanaf de aarde op uit gestuurd. De missie van het team: de zoektocht naar een planeet waar mensen kunnen wonen.
Tijdens de missie stuit je team op een onbekende planeet, met intelligente bewoners die hun planeet Moendoes noemen. Jij en je collega's gaan op onderzoek uit: Hoe zit het hier met de zwaartekracht? En met de seizoenen? Zijn de lokale dieren gevaarlijk? Hoe zit de taal van de bewoners in elkaar? En wat betekenen die gele driehoekjes?'

Ik had me alleen een beetje vergist in de planning, in de docentenhandleiding stond dat het ongeveer 30-40 minuten duurt, maar wij waren er veel langer mee bezig. In een klas zitten natuurlijk 30 kinderen om alle vragen op te lossen, en wij hadden een veel kleinere groep. Dus tip voor mensen die dit spel willen doen met een kleinere groep: trek er veel meer tijd voor uit of schrap een deel van de vragen ;-)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten