donderdag 21 februari 2019

Determineren vondsten opgraving in Katwijk

In september gingen wij - en ook een boel andere thuisonderwijsgezinnen - helpen bij een archeologische opgraving in Katwijk.

Ik kreeg via een nieuwsbrief een bericht dat de archeologen en vrijwilligers deze maand aan de slag met het determineren van alle vondsten.

'Op woensdag 13, 20 en 27 februari wordt van 12.00 tot 16.00 uur de burgerzaal in het gemeentehuis van Katwijk omgedoopt tot Hot Spot Archeologie.
Leden van de archeologische Vereniging Rijnstreek (AWN-Rijnstreek) tonen hier archeologische vondsten die vorig jaar in september en oktober zijn opgegraven tijdens de publieksopgraving van de Zanderij.
Bezoekers kunnen bij de Hot Spot vrijwilligers helpen bij het determineren (het beschrijven) van de vondsten.'

Leek ons leuk, dus vanmiddag gingen wij naar Katwijk. Ik vond het wat tegenvallen. De kinderen mochten helemaal niet helpen met het determineren of wat dan ook. We zijn nog best een tijd blijven kijken naar hoe de andere mensen aan het determineren waren.
Er was een man van AWN die vragen beantwoordde, maar die betrok de kinderen er helemaal niet bij. Wij hebben bekeken hoe dat determineren ging en zijn weer naar huis gegaan. Niet echt een aanrader dus wat mij betreft, maar we hebben er wel weer wat van opgestoken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten