zaterdag 16 november 2019

Meer uitdaging voor rekenen voor jonge kinderen

Tips voor jonge kinderen die geen uitdaging meer vinden in de lesstof voor scholen op het gebied van rekenen. Op een fb groep sprak ik een moeder van een 6 jarige die door de basisschoolstof rekenen heen vloog.

Dit zijn mijn suggesties:
Voor kinderen die graag rekenen en daar goed in zijn, is de basisschoolstof vaak al snel onvoldoende. Ik zou in dat soort gevallen niet 'gewoon doorgaan' met de gebruikelijke lesstof. Maar er eerder voor kiezen om te verbreden en verdiepen. Op deze websites kun je leuke dingen vinden om dat te doen:

Dit is Cambridge University, met lesmateriaal voor kinderen in allemaal aparte onderwerpen. Je kan per leeftijd zoeken, per onderwerp, of je kan de 'problems open for solutions' doen en dan je antwoord ook insturen, hebben wij ook wel eens gedaan, vonden de kinderen leuk :-)
https://nrich.maths.org/primary

Op deze website kun je hele leuke pdf's kopen, 'Dogs Are Like Socks and Cats Are Like Pants' is een leuke om mee te beginnen. Camp Logic is een leuke opvolger: https://naturalmath.com

Hier kun je ook leuke lesplannen vinden om te verdiepen/verbreden, hun 'Week of Inspirational Math' is een goed startpunt: https://www.youcubed.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten