dinsdag 26 november 2019

Eerste co-op in Leiden!

We deden deze week weer een nieuwe wiskundeclub! Met een nieuw groepje kinderen, op een nieuwe plek. Dat is wel een mooi verhaal hoe dat is ontstaan :-) We organiseerden vanuit de NVvTO een werkbezoek voor ambtenaren van het ministerie van OCW in de praktijkruimte van L. in Leiden. Zij gebruikt die ruimte om kinderen - vooral thuiszitters - te begeleiden. Een hele leuke ruimte vol boeken, spelletjes, knutselmateriaal etc. Erg leuk!
R. en haar dochter waren ook bij het werkbezoek om te laten zien hoe zij hun thuisonderwijs invullen. Toen ik R. na afloop sprak, begon zij ook gelijk over hoe leuk en inspirerend L.'s ruimte is en leek het ons allebei leuk om daar iets voor thuisonderwijskinderen te organiseren. Dus ik belde L. haar leek het ook een leuk idee. We kwamen vorige week bij elkaar en terwijl de kinderen bordspelletjes deden, maakten de moeders plannetjes :-)

En zo begonnen we een co-op op maandagen. Ik doe in de ochtend wiskunde met de kinderen van R., de middelste van L. en Berend en Fiene. En na de lunch geeft R. Engelse les aan de kinderen.

Omdat de andere kinderen die nu meedoen nog niet eerder een wiskundeclub hebben gedaan, begonnen we vandaag met wat activiteiten die leuk zijn om te beginnen.

We deden een dot talk, keken een filmpje van YouCubed over het nut van 'struggling', deden een groepsactiviteit, deden een YouCubed opgave over 'consecutive numbers' en deden een Math Circle.
De kinderen vonden het leuk en ik was weer helemaal happy dat we weer lekker met wiskunde aan de slag konden :-)

Dot Talk (wij deden vandaag de tweede van deze pagina).

Filmpje van Youcubed: The Importance of Struggle.

Team building opdracht van Youcubed: Good Group Work.

Nog een opdracht van Youcubed: Consecutive Numbers.

Math Circle: het eerste hoofdstuk uit dit Mathematical Circle Diaries, Year 2: Complete Curriculum for Grades 6 to 8.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten