donderdag 23 mei 2019

Watersnoodmuseum

Fiene en ik gingen samen met andere thuisonderwijzers naar het Watersnoodmuseum in Zeeland. Dat was een leuker museum dan ik had verwacht!
Het ligt op een mooi plekje vlakbij de kust en natuurgebieden. De locatie is ook bijzonder, ze hebben caissons die gebruikt waren om het gat in de dijk te dichten omgebouwd tot museum.

We kregen een rondleiding door het museum in twee groepen, een voor de jongere kinderen en een voor de oudere. De mannen die de rondleiding gaven waren zelf als kind bij de watersnoodramp geweest, en konden er dus met veel gevoel over vertellen. We deden een leuke speurtocht en hebben vooral heel veel verhalen gehoord, over een baby die werd gered in een rieten koffertje, waarom het aantal doden veel later pas van 1835 naar 1836 werd bijgesteld, over hoe mensen met bootjes tot wel 48 uur in touw waren om mensen van daken en zolders af te redden, hoe iemand een radio ombouwde tot een radiozender om om hulp te vragen. Heel bijzonder allemaal!



Het was lekker weer, dus we hebben na afloop nog heerlijk buiten in het zonnetje gezeten. Fiene ging met C. en N. een stukje lopen om pootje te baden :-)

Fiene in de auto op weg naar huis: 'Ik bedacht me net dat duinen eigenlijk een soort natuurlijke duinen zijn'.

:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten