maandag 6 mei 2019

Tween Book Club

Vanavond deed Fiene mee met een boekenclub voor tweens georganiseerd door een Amerikaanse fb groep voor homeschoolers. Eerste keer boekenclub voor ons! :-)

Berend, Fiene en ik lazen voor deze bijeenkomst het boek Rules van Cynthia Lord. We vonden het alle drie een leuk boek om te lezen. Vlot geschreven en een interessant onderwerp dat goed bij hun leeftijd past.

Het gaat over een meisje met een broertje met autisme. Tijdens de therapiesessies van haar broertje ontmoet ze in de wachtkamer een jongen in een rolstoel. Het verhaal gaat over hoe ze omgaat met de handicaps van zowel haar broertje als haar nieuwe vriend.

De boekenblub was leuk! Toen Fiene inlogde, zag de vrouw die de discussie begeleidde dat er iemand bij was gekomen en vroeg gelijk hoe ze heette en of zij wilde delen wat ze het leukste stukje vond in het boek en wat ze niet zo leuk vond. Dus Fiene werd gelijk voor de leeuwen gegooid! Maar in vloeiend Engels kwam er een prachtig antwoord uit, ik was helemaal verbaasd! ❤️ Dat had ik zelf nooit gekund of gedurfd toen ik 12 was.

Het was een heel gezellig gesprek over het boek. Op het einde noemde de organiserende dame het tijdstip van de volgende bijeenkomst en vertelde Fiene dat het bij haar dan 20:00 's avonds is. En dat het inmiddels bij haar 21:00 was. De andere kinderen reageerden hoogst verbaasd: waarom was het dan nog zo licht buiten bij haar op de camera? Dat leverde een grappig gesprek op over dat het in de zomer heel lang licht is in landen die noordelijker liggen. Er waren een paar kinderen bij uit Texas, die konden zich er niets bij voorstellen, 'Hoe kan je dan slapen als het nog zo licht is buiten?!?' 😅
Dat was voor Fiene ook wel een eye-opener dat dat op andere plekken heel anders is.

Fiene was heel enthousiast! Ze wilde toen het afgelopen was gelijk zoeken naar andere boekenclubs, maar dan graag over de door haar momenteel zo geliefde boekenseries van Rick Riordan :-)

Na de zomer wil ik gaan beginnen met een Engelse boekenclub voor thuisonderwijskinderen, daar had ik al veel zin in, maar nu helemaal! :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten