zaterdag 8 februari 2020

Boeken over Karel de Grote

We deden er ontzettend lang over, maar we hebben onze boeken van tijdvak 3 (vroege middeleeuwen) eindelijk uit :-) We deden er lang over, maar niet omdat het stomme boeken waren. Het liep gewoon zo.

We lazen twee boeken die goed bij elkaar pasten, een non-fictie en een fictie boek over Karel de Grote. We lazen het informatieve boekje Karel de Grote - Keizer van het Avondland van Wouter van Friesland. Een leuk boekje met veel foto's en schilderijen erin. De informatie is precies goed voor Berend en Fiene, niet te gedetailleerd, maar ook niet zo simpel dat ze alles al weten.

Daarnaast lazen we het boek De keerzijde van de keizer van Agave Kruijssen. Een leuk boek waarin ontzettend veel over Karel de Grote wordt verteld. Over zijn leven en familie, over de veldtochten die hij ondernam, maar ook de verhalen die rondom hem zijn ontstaan, Karel en Elegast, het Roelantslied, de Heemskinderen. Ik vond het plot uiteindelijk niet fantastisch, het 'geheim' dat hij onthult vond ik nou niet zo schokkend dat dat de hele opbouw er naartoe rechtvaardigde.
Maar toch echt wel een aanrader voor als je meer wil leren over de vroege middeleeuwen, het Frankische rijk en Karel de Grote.

Wat wel leuk was, was dat we zo goed als alles wat we in het informatieboekje tegenkwamen, ook weer in het verhaal verwerkt was van De keerzijde van de keizer.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten