woensdag 2 november 2016

Fiene haalt haar zwemdiploma A

Grote dag vandaag! Fiene mag afzwemmen voor haar zwemdiploma A! :-)

Berend en Fiene zijn wat laat met hun zwemdiploma's. Vier jaar geleden begonnen ze met zwemles, maar daar vonden de instructeurs het een goed idee om kinderen met watervrees onderwater te trekken en daar vast te houden :-S Dat vonden wij een buitengewoon slecht idee, de kinderen huilen, ouders in shock. Het duurde even voor ik het weer wilde proberen en daarna stonden we lang op een wachtlijst.

In augustus mochten de kinderen beginnen bij zwemschool het Zweminstituut. Dat ging hartstikke goed! Fiene vond het erg leuk, Berend vond het middelmatig, maar dat was al heel wat voor hem ;-)

Omdat Berend en vooral Fiene al best veel hadden geoefend met zwemmen, mocht Berend in het tweede badje beginnen met zwemles en Fiene in het derde. Na een paar weken mocht Fiene al door naar het laatste badje. En nu, minder dan drie maanden nadat ze gestart is met zwemles mocht ze afzwemmen :-)

Dat is natuurlijk behoorlijk spannend.


We waren niet helemaal voorbereid op hoeveel kinderen er tegelijk gingen afzwemmen. Het hele zwembad was vol met ouders en opa's en oma's. Er waren denk ik ruim 40 kinderen die gingen afzwemmen! Er werd een echt feestje van gemaakt met muziek en iemand die alles van commentaar voorzag :-)




Gelukt!





BewarenBewaren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten