vrijdag 4 november 2016

Bezoekje aan de egelopvang

Een andere thuisonderwijsmoeder organiseerde een uitje naar de egelopvang in Hoek van Holland. Ik vroeg aan de kinderen of zij ook wilden kijken, Berend's reactie was: 'Egels! Die zijn schattig!' :-)

Dus reden we vanochtend naar Hoek van Holland. We konden het niet gelijk vinden, maar na een rondje lopen vonden we de opvang. Er was net een dierenambulance aan komen rijden. De vrouw van de dierenambulance liet de kinderen zien wat ze allemaal hebben in de dierenambulance en vertelde allerlei verhalen.

Hier liet ze het zuurstofmasker voor dieren zien.


Mijn telefoon ging leeg voor we de egeltjes zagen, dus daar heb ik geen foto's van. Maar ze waren inderdaad heel schattig :-) En er werd goed voor ze gezorgd. Een vrijwilligster van de opvang leidde ons rond en beantwoordde alle vragen van de kinderen. Berend had ook verschillende vragen. Over hoe het kon dat de egels wisten hoe ze hun eten bij elkaar moesten scharrelen als ze groot gebracht waren in de egelopvang (instinctief gedrag dat blijkbaar sterk genoeg is), en over waarom de egels bij de opvang komen (vaak omdat ze ziek of gewond zijn).

Er werden ook vogels opgevangen, die hebben we ook bekeken. De uil vonden de kinderen het mooist.
BewarenBewarenBewarenBewaren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten