woensdag 29 juli 2020

Online filmkamp dag 3

Alweer de derde dag van het online filmkamp! Vandaag keken we weer een documentaire. Een heel ander soort documentaire dan die we maandag zagen. We keken ‘Een jaar zonder mijn ouders’, over een jongen van 12 die zonder zijn ouders van Syrië naar Nederland vlucht.

We deden wat opdrachten geïnspireerd op de algemene lesbrief van IDFA.

We vergeleken deze documentaire met die van maandag en we herkenden grote verschillen in camerawerk, montage, verhaallijn, vormgeving. Wat wel leuk was, was dat er ook kinderen bij waren die echt wel wat met de inhoud van deze documentaire konden, één van de jongens kent veel vluchtelinggezinnen en herkende hun verhalen in deze documentaire, een andere jongen is Arabisch aan het leren en kon hier en daar wat verstaan van wat er werd gezegd.

Daarna keken we twee filmpjes van de serie Wat kijk je nou:
Hoe gebruik je een camera als je een film maakt?
Hoe acteer je voor een camera?

Bij ieder filmpje hoorde weer een opdracht. De eerste was om een scène te filmen met behulp van de verschillende cameratechnieken waarover we hadden geleerd. Bij de tweede opdracht mochten de kinderen een heel korte scène 'klein acteren' alsof het voor een film was, en ook 'groot acteren' alsof het voor het toneel was.

‘s Avonds keken we met z’n allen via Zoom alle filmpjes die de kinderen ‘s middags op Flipgrid hadden gezet. Heel leuk gedaan weer! Je kon duidelijk zien dat de kinderen ze met plezier gemaakt hadden :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten