dinsdag 28 juli 2020

Online filmkamp dag 2

Op de tweede dag van het online filmkamp keken we naar de korte speelfilm ‘Gratis’, over iemand die 1 minuut gratis boodschappen doen wint.

We gebruikten daarbij weer het lesmateriaal van Film in de klas.

We hadden het eerst over wat voor gevoel de film je geeft, wat de makers deden om dat gevoel op te roepen. De kinderen noemden het een grappige, maar tegelijk trieste film. Het ‘hebberige’ viel ze ook op.

Daarna luisterden we naar een kort interviewfragment met één van de makers van de film. Daarin vertelde hij over zijn visie op films maken, wat hij wil vertellen. Heel leuk, dat was precies wat de kinderen er ook hadden uitgehaald. 

Vervolgens keken we de film in fragmenten, waarbij de kinderen respectievelijk letten op het geluid, wie de protagonist was, wie de antagonist, en ten slotte een zelf gekozen perspectief. 

Ten slotte keken we een aflevering van ‘Wat kijk je nou’ over scenario’s schrijven. ‘s Middags konden de kinderen aan de slag met een nieuwe opdracht: zelf een kort verhaal bedenken en dat navertellen of uitbeelden en delen op Flipgrid. 

Op de interactieve schoolplaat van Wat kijk je nou konden ze klikken en dan kregen ze drie kaartjes: de hoofdpersoon, het doel, de tegenslag op kaartjes waarmee ze een verhaal konden maken. 

‘s Avonds waren drie van de kinderen al klaar met hun filmpje en hebben we die samen bekeken. Heel gevarieerde filmpjes en ze hadden het allemaal erg leuk gedaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten