vrijdag 24 juli 2020

Geslaagd!

Hij heeft het gehaald! 💪😍😀💗
Vanochtend deed Berend mondeling staatsexamen vwo biologie, en hij heeft het gehaald! Hij is zelf niet helemaal tevreden over zijn cijfer, maarja, zo loopt dat met mondelinge examens, we zijn vooral heel blij dat hij het heeft gehaald! :-)

Vanwege corona waren er een boel obstakels te nemen. Ten eerste ging zijn schriftelijk examen niet door, en dat was voor ons het onderdeel waar we het makkelijkst voor konden oefenen. Oude examens genoeg om mee te oefenen.
En ook de dag zelf was best een gedoetje voor een vijftienjarige die voor het eerst ooit examen gaat doen. Vond ik dan. Want Berend bleef er heel cool onder. 
Wij mochten niet mee het gebouw in. Hij kreeg van tevoren via de mail een plattegrond van het gebouw toegestuurd. Hij moest zich eerst melden bij de receptie (stond niet op de plattegrond), daarna wachten in een wachtruimte, dan op een andere verdieping zich op tijd melden bij het voorbereidingslokaal (zelf de tijd in de gaten houden om op tijd daar te zijn), daar werd hij door de examinatoren opgehaald voor het examen. Na het examen moest hij weer op een andere verdieping in een wachtruimte wachten en een scherm in de gaten houden. Als zijn naam erop stond, moest hij naar een bepaalde kamer voor de uitslag. Als zijn naam na anderhalf uur nog niet voorbij zou zijn gekomen, zou hij naar het secretariaat moeten gaan.
Berend vond het allemaal prima, leerde alle kamernummers van alle ruimtes uit zijn hoofd en ging het gewoon doen :-)

Achteraf vertelde Berend dat hij de vragen van de examinatoren niet helemaal begreep en dat ze hem niet goed lieten uitpraten. Hij vond het daardoor maar een lastig examen. Het ging beter met docente waar hij mee had geoefend. Nougoed, dat heb je met een mondeling examen, je kan pech of geluk hebben. En laten we wel zijn, heel veel pech had hij niet, want hij heeft het gewoon gehaald!

Hopelijk zijn er volgend jaar weer gewoon ook schriftelijke examens, dan gaat hij Engels en geschiedenis doen. Maar nu eerst feest!

Op weg naar Tilburg (het examen was op een school in Tilburg).

Er stond een hele rij auto's langs de weg met daarin ouders die aan het wachten waren op hun kind :-) Daar gaat Berend, op weg naar zijn examen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten