vrijdag 10 januari 2020

Skivakantie in Gargellen

Heel heel heel last minute gingen we op skivakantie naar Oostenrijk :-) Op woensdag hakten we de knoop door en op vrijdag zaten we in de auto :-) 
We zijn wel eens eerder met de kinderen wezen skiën, maar altijd in Winterberg in Duitsland. Dan hield ik al ruim van tevoren de weersvoorspellingen in de gaten en kon ik goed inschatten of het een goed moment was om te gaan. Maar voor de Oostenrijkse skipistes wist ik niet zo goed wat goede voorspellingen waren. Het leek wat te warm. Maar op een website legde een weerman uit dat het perfect weer was in Oostenrijk, wij waren overtuigd en boekten een huisje in Gargellen. Een hoog skigebied, dus vrij sneeuwzeker.

Dat pakte heel goed uit, het was perfect weer, de sneeuw was uitstekend en omdat het januari was, was het ook nog eens heel rustig op de pistes. We hebben het heerlijk gehad!

De eerste dag kwamen we al om half elf 's ochtends bij het huisje aan, we hadden namelijk overnacht in een hotel in de buurt van de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. We hadden geluk, ons huisje was al klaar, dus we konden er gelijk in :-) Na het uitladen en de lunch zijn we ski's gaan huren en zijn we gelijk de berg op gegaan. Tijdens de dalafdaling kwamen we een paar steilere stukjes tegen en Fiene was moe en vond het te eng. Maar de pistes gingen dicht en de winkel waar onze schoenen stonden ook. Ik ben naar beneden geskied om onze schoenen op te halen, Fiene is door een sneeuwscooter die de piste aan het einde van de dag controleert van de piste geplukt :-)

's Avonds zijn we naar de skischool gegaan en hebben les geboekt voor de kinderen. Een dagje, om te kijken of ze het leuk vonden. Omdat het zo'n rustige week was, zaten ze maar met 1 iemand anders in het skiklasje. Ze hadden een leuke juf en vonden de skiles zo leuk, dat we nog drie dagen les hebben bijgeboekt :-) De andere dagen hebben ze met z'n tweeën les gehad.



Ons appartementje zit in zo'n chaletgebouw. De laatste op het park en het park ligt achteraan het dorpje, en het dorpje ligt aan het einde van een vallei. Dus we kijken uit op de bossen en bergen. Dit is het uitzicht vanaf de bank :-) Mooi hoor!


Uitzicht vanuit het andere raam in de woonkamer. Dit is de skipiste die langs het park loopt, echt heel dichtbij. 


Lunchen op een zonnig terras bovenaan de berg.





Iedere avond deden we de houtkachel aan en kropen we met z'n allen op de bank en keken we film. Fiene had nog maar een deel van The Hobbit gekeken en we zeuren haar al jaren aan haar hoofd of ze de andere films ook wil kijken. Ze zei ja! Dus keken we alle drie de delen van The Hobbit en deel 1 en 2 van The Lord of the Ring. Het derde deel daarvan moeten we maar kijken als we weer thuis zijn :-)











Fiene vond de dalafdaling nog steeds niet echt fantastisch, dus op de laatste dag namen we samen de lift naar beneden.


Arnaud en Berend gingen op de ski's naar beneden, we zagen ze vanuit de lift!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten