donderdag 24 oktober 2019

De Oude Grieken!

We lazen het boekje De Oude Grieken! van Arend van Dam. Eigenlijk bedoeld voor wat jongere kinderen, maar we zijn Arend van Dam fan, dus ik vind het nog steeds leuk om voor te lezen :-)
En ik vond ook de selectie van onderwerpen heel leuk gedaan, en een goede meerwaarde op de lesstof van deze maand. Later deze week gaan we ook nog een paar dingen doen van Plutarchus' Parallelle levens, dus ik vond een paar verhalen over beroemde Grieken daar mooi bij passen :-)

Berend en Fiene vonden het ook goed te pruimen. Ik kreeg van Berend heel veel 'ondertiteling'. Heel leuk, want daardoor werden allerlei details uit het boek ineens duidelijk. Zoals bij het plaatje bij het verhaal over de oorlogen tussen de Grieken en de Perzen, daarop zie je soldaten met lange speren en Berend legde toen uitgebreid uit dat dat een van de redenen was waarom de Grieken wonnen. Zijn korte samenvatting: 'Het is handig als jij de ander kan prikken voordat 'ie jou kan prikken' 😂😂😂

Ook stond er een verhaal in over Perikles, met een soort van een verklaring waarom zijn beeld een helm op heeft. We hebben natuurlijk gelijk foto's van die beelden gegoogeld. Dat verhaal vond Berend ook wel grappig, hij herkende Perikles uit een computerspel dat hij speelt, en daar heeft hij ook altijd die helm op zijn hoofd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten