vrijdag 21 december 2018

Vakantie naar Zuid-Limburg

Samen met oma Piƫl, opa Ton, oom, tante en twee nichtjes gingen we naar een huisje bovenop de Pietersberg in Maastricht. Het was een huisje van Natuurmonumenten in een soort oud fort. Heel mooi plekje!

Voor de eerste avond hadden wij van de toko in Voorburg Indische rijsttafel meegenomen, zodat we alleen maar de auto hoefden uit te laden, het eten in de oven/magnetron/pannetjes opwarmen en gelijk aan tafel konden. Dat beviel heel goed!


Gezellig samen ontbijten.

Oom H. vermaakte de kinderen met programmeeropdrachten :-)


20 meter van ons huisje vandaan is het uitgangspunt over de voormalige kalkafgraving.

Nadat iedereen de cadeautjes onder de kerstboom had gelegd, lag er een flinke stapel!

Op kerstochtend hebben we alle cadeautjes uitgepakt.


's Middags reden we naar Epen, een dorpje in het Geuldal waar Arnaud en ik al een paar keer een weekendje weg zijn geweest in hotel De Smidse. De laatste keer toen Berend nog geen jaar oud was.
Opa en oma en Arnaud met zijn verstuikte enkel bleven in het zonnetje op het terras van De Smidse terwijl de rest een korte wandeling maakte langs de watermolen.


Er werden Heel Veel spelletjes gespeeld :-) Dikke lol hadden ze samen :-)

Met de nichtjes een soort tafeltennis-zonder-batjes spelen.

Op Tweede Kerstdag gingen we naar de kerstmarkt in Maastricht. Er waren vooral heel veel stalletjes met eten, braadworsten, oliebollen, etc.

Fiene was dapper en ging met oom, tante en nichtjes in het grote reuzenrad. Ze vond het leuk!

Fiene en ik kochten voor iedereen een glazen kerstbal. Fiene had ze voor de vakantie al gehandletterd. Nu deden we er chocolademelkpoeder, marshmallows en sprinkles in en hebben ze aan iedereen uitgedeeld.
Heet water erbij, slagroom erop en smullen maar.

Met de wiskundeclub hadden we het toen we het over drogredenen hadden, over een 'snob appeal' gehad. Fiene herkende allemaal 'snob appeals' in de reclame bij de National Geographic.

Van het oude deel van het fort is nog een toren over. Die kun je beklimmen en dan heb je een heel mooi uitzicht. Iedere dag komen er veel wandelaars voorbij die de toren beklimmen. Wij moeten iedere ochtend de grote deuren van het fort open doen zodat de wandelaars bij de toren kunnen komen.

Iedereen was de toren al op geweest, vandaag ging ik met Fiene en Arnaud ook een kijkje nemen.



Het witte stuk rechts van de toren is ons vakantiehuisje.

Vorig jaar bakte oma samen met Berend driedubbele chocoladekoekjes. Dat wilde Berend dit jaar ook graag weer!

De avond voor we weer naar huis gingen, gingen we gezellig uit eten in De Smidse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten