dinsdag 27 november 2018

Biologieclub november

Weer tijd voor de biologieclub! Deze maand kwamen we bij ons thuis bij elkaar.

Galina had allerlei leuke dingen voorbereid om te doen. We hebben een lab gedaan uit het RSO boek (zetmeel kleuren met jodium en onder een microscoop bekijken) en deden verschillende natuurstudie activiteiten over paddenstoelen.

Uit het lespakket van de IVN maakten we een schoenendoos zwart van binnen en schenen er met een zaklamp in terwijl we een champignon boven een gat hielden. Het was de bedoeling dat we dan sporen van de champignon naar beneden zagen dwarrelen. Helaas pindakaas, daar zagen we niets van...
https://www.ivn.nl/herfst/download-lespakket-paddenstoelen


Gerdine had ook een leuke activiteit gedeeld: het soort van kweken van een mycelium van een oesterzwam. Wij noemden het: paddenstoelenlasagne maken ;-)
https://drive.google.com/…/1JuxiCZCf3kVqDYuzeLLUybbM_u…/view

Daarna gingen we naar buiten op zoek naar paddenstoelen. Er groeien er momenteel niet zo veel, dus dat was best een uitdaging, maar Arnaud had van tevoren tijdens het hond uitlaten gekeken waar er wat groeide en ons dus aanwijzingen gegeven. We vonden daardoor nog van alles. We hebben geprobeerd ze te determineren.

Toen we terugkwamen hebben de kinderen geoefend met paddenstoelen tekenen in hun natuurstudie schriften en hebben ze ook nog paddenstoelen geschilderd.

Daarna wilden we nog het spel Photosynthesis doen, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor.




De potten met 'paddenstoelenlasagne'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten