donderdag 13 oktober 2016

Science Club oktober

Alweer de tweede Science Club. Deze keer iets anders: bij ons thuis in Rijswijk en ik heb het deze keer alleen georganiseerd. De groep kinderen was door een paar last minute afzeggingen iets kleiner, maar dat was prima. Het was een heel gezellig ochtend! :-)

We hebben de opdracht 'Kan er een vulkaan uitbarsten in je achtertuin?' gedaan, afkomstig uit Mysterie Science, een Amerikaans science programma. Ik had daar allerlei Nederlandstalige filmpjes bij gezocht, o.a. over de dichtstbijzijnde vulkaan (in Duitsland) en over de zuidwalvulkaan, een dode vulkaan onder de Waddenzee.



Tijdens de lunchpauze lieten we de vulkanen die de kinderen als huiswerk hadden geknutseld 'uitbarsten' met baking soda en azijn. Altijd leuk :-) Daarna hebben we een wiskunde opdracht gedaan van de University of Cambridge, die ging over hoe je percentages duidelijk kunt weergeven, If the world were one village.

Het is zo leuk om met wat oudere kinderen samen te komen, vaak is Berend de enige oudere jongen, maar nu is er een heel groepje jongens van zijn leeftijd.






Even bijkomen na de drukte van de Science Club, Fiene en ik kijken naar De kleine zeemeermin via de beamer die we voor de Science Club hadden neergezet :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten