dinsdag 11 oktober 2016

Maritiem museum en LEGO workshop

Vandaag was de laatste LEGO challenge workshop in de serie die we samen met een groepje thuisonderwijskinderen volgden bij Young Engineers Rotterdam. Een andere moeder had het goede idee om vandaag voor de workshop af te spreken in het vlakbij gelegen Maritiem Museum.

De kinderen hebben samen de opdrachten gedaan bij een tentoonstelling over wat schepen allemaal vervoeren, hebben toen de tentoonstelling over cruiseschepen bekeken en daarna zijn de jongere kinderen in het Professor Plons deel gaan spelen en zijn de oudere kinderen samen het museum in gegaan om verder te ontdekken.

Het was ontzettend gezellig, dat vonden de andere gezinnen ook, dus de herhaling staat al gepland :-)
Tijdens de workshop ben ik samen met de andere moeders naar de kinderboekenwinkel De Kleine Kapitein geweest, waar ik een paar hele leuke boeken en een spel voor de kinderen heb gevonden. Een andere thuisonderwijsmoeder werkt mee aan een tijdschrift en dat lag ook in de winkel, de eerste keer dat ze het in een winkel zag liggen! Altijd een historisch moment :-)En de coole techniek meisjes zijn natuurlijk ook weer van de partij!De jongens waren ook heel gezellig samen aan het bouwen geslagen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten