dinsdag 27 oktober 2015

Een dagje thuisonderwijs met Berend en Fiene

Een dagje bij Berend en Fiene:

Als eerste keken Fiene en ik vanochtend de finale van 'Holland's Next Topmodel' af. Gisteravond keken we het begin, maar het einde was te laat, dus nu keken we het laatste deel. Berend keek ondertussen wat tv terwijl hij op de ipad speelde. 

Daarna deden Berend en Fiene om de beurt samen met mij de taallessen van Rosetta Stone. Fiene deed Engels en Spaans. Berend deed Engels en is gelijk door de stof heen, want hij haalde met gemak al de laatste lessen van het hoogste level...

Toen werd Jura wakker en zijn we met haar gaan wandelen langs de Vliet. Ondertussen hebben we nagedacht en gebrainstormd over de plannen voor Fiene's naderende verjaardagsfeestje. Berend en Fiene hebben op de terugweg zeker de helft als een soort van krabmonster aan elkaar gehaakt over het voetpad gezwalkt :-) Toen ik daar een foto van maakte, zag ik de mooie lange schaduwen en heb ik ook nog een foto van onze schaduwen gemaakt :-)


Fiene: 'Berend, we kunnen jou niet goed zien in de schaduw!'


Thuisgekomen hebben we de eerste twee afleveringen van 'Dokter Corrie' gekeken. Fiene vond het interessant, Berend deed net alsof van niet, maar keek echt wel mee ;-) Toen keken we ook nog twee afleveringen van 'Het klokhuis bouwt', die serie hebben we nu bijna uitgekeken.

Daarna hebben we de blaadjes die we gisteren in het telefoonboek deden om te drogen eruit gehaald. Gisteren hadden we al opgezocht waarom bladeren in de herfst van kleur veranderen. Vandaag bestudeerden we het blad. Met een vergrootglas bekeken we hoe mooi de nerven en de adertjes door het blad lopen. Ik haalde er een plaatje bij waarop stond hoe alle onderdelen van een boomblad heten. Vervolgens hebben Berend en Fiene de blaadjes op de glazen potjes die al klaar stonden gelijmd.



Toen stond Berend's vriendje L. voor de deur, want het was al bijna tijd om te vertrekken voor hockeytraining.

Na de hockeytraining en het avondeten wilden we Rapunzel kijken, maar we konden de film niet vinden. Berend's oog viel op een Pokemon film over Zoroark, dus toen hebben we die in het Engels gekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten