woensdag 22 april 2020

Zinn Education Project: Teaching About the Wars

We zijn nu met het Midden-Oosten bezig en daar heb ik ook wat materiaal van het Zinn Education Project voor ingepland, namelijk delen uit Teaching About the Wars. Dat is een verzameling van lesmateriaal over de 'Iraq War and the War on Terrorism'. 

Zinn is bekend van hun nadruk op 'people's history': 'Based on the approach to history highlighted in Howard Zinn’s best-selling book A People’s History of the United States, our teaching materials emphasize the role of working people, women, people of color, and organized social movements in shaping history.'

Het biedt weer een aanvullend perspectief šŸ™‚

We lazen uit Teaching About the Wars een speech van Martin Luther King Jr. over de Vietnamoorlog. Best lastig te volgen met wat ouder Engels spraakgebruik, maar interessant om een keer een speech van MLK te lezen en te proberen te doorgronden.

En we lazen een artikel over imperialisme van de Verenigde Staten. Berend vond niet dat de VS voldeed aan de definitie van een empire, dus dat leverde een leuk gesprek op over wat er in het artikel stond en wat hij daar van vond.

Ik heb de komende week nog wat artikelen en lessen gepland uit deze lessenserie. Je kan het e-book hier gratis downloaden: https://www.zinnedproject.org/materials/teaching-about-the-wars/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten