dinsdag 8 december 2020

Essay in de stijl van Montaigne

Op de website Schrijfakademie kun je allerlei leuke en afwisselende schrijfopdrachten vinden. We deden eerder al een paar van de 'vingeroefeningen' en deden nu een van de 'stemoefeningen'. Namelijk het schrijven van een essay in de stijl van de 16e eeuwse Franse filosoof Montaigne.

Klinkt super fancy en ingewikkeld, maar net als de andere opdrachten op deze website word je er goed doorheen geholpen zodat het zelfs voor ons heel haalbaar was 😀

Eerst komt er een korte uitleg over Montaigne en het soort essays dat hij schreef. Daarna kan je een Nederlandse vertaling van een deel van een van zijn essays lezen.

Vervolgens schrijf je in dezelfde stijl een mini-essay van max. 300 woorden.

Daarna lees je nog een kort verhaal waarbij je moet letten op de verhaallijn en hoe het vertelperspectief verandert. De annotaties bij het verhaal helpen je om de punten te vinden waar je op moet letten.
Ten slotte krijg je een matrix om je eigen mini-essay op te beoordelen om vervolgens nog eventuele verbeteringen aan te brengen.

Berend is niet zo enthousiast over schrijven, maar de opdrachten van deze website doet hij iedere keer zonder te klagen 😀

Geen opmerkingen:

Een reactie posten