donderdag 13 september 2018

Documentaire Holland: Natuur in de delta

We keken naar de documentaire Holland: Natuur in de delta (uit de bieb gehaald). Erg mooie documentaire! Vooral veel beelden van de Biesbosch.

De nieuwe wildernis en De levende rivier zijn ook mooie natuurfilms over de Nederlandse natuur, maar die hadden we de afgelopen jaren al gezien.

Voor als je op zoek bent naar een natuurfilm zonder allemaal zielige dierlijke 'hoofdpersonen' die het loodje leggen, is Holland: Natuur in de delta een aanrader. Het enige dier dat het niet redt is een een stekelbaarsje dat al oud en versleten is ;-)

Dit jaar kwam ook nog De wilde stad uit, die wil ik later ook nog kijken :-)

Nog een tip: bij de film Holland: Natuur in de delta is ook een boek gemaakt. Dat heet Koekoek! (boek voor volwassenen), en gaat niet echt exact over de film ( 🤷‍♀️), maar ik vond het een heel interessant en leerzaam boek. Althans, het deel dat we hebben gelezen, want Berend wilde het niet verder lezen. Hij vond het niet leuk zei hij, maar volgens mij was hij gewoon aan het mopperen 😀 Maargoed, wij hebben het boek maar weggelegd en zijn in het volgende boek op ons lijstje begonnen ;-) Maar als je een boek zoekt over de Nederlandse natuur vind ik het een aanrader!

'Geïnspireerd door de schoolplaten van verschillende biotopen van M.A. Koekkoek die als rode draad in het boek fungeren, wordt in woord en beeld de dynamiek van de steeds veranderende natuur in de Nederlandse delta uitgelegd en getoond.'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten