dinsdag 25 september 2018

BBC documentaire The Cell - The Hidden Kingdom

We keken de BBC documentaire The Cell - The Hidden Kingdom. Het wordt gepresenteerd door Dr. Adam Rutherford, de schrijver van 'Een kleine geschiedenis van iedereen die ooit geleefd heeft' waarmee de boekenwinkels momenteel vol liggen ;-)

Het was een leuke documentaire, goed te volgen voor de kinderen. De documentaire gaat niet in op allerlei technische details over hoe cellen werken, maar richt zich op de geschiedenis van ontdekkingen over cellen. Het begint in Delft met Antoni van Leeuwenhoek.

Dat is wel een grappig stuk, want ik stelde me hem altijd voor met een microscoop zoals we die nu kennen, maar dat is dus helemaal niet zo! Hij had iets gemaakt met een heeeeeeel kleine lens erin en het leek meer op een loep dan op een microscoop. In de documentaire laten ze zien wat hij had gemaakt en wat hij erdoor kon zien. Erg leuk :-)

De documentaire is in de bieb te vinden als een driedelige serie 'Onze cellen, genen en hormonen' (Engels gesproken, Nederlands ondertiteld), wij keken alleen deel 1 over cellen, de andere twee delen heb ik later in het jaar op het programma staan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten