zondag 24 juni 2018

Finish Volvo Ocean Race

Afgelopen jaar hebben we hier en daar de Volvo Ocean Race gevolgd. Dit jaar is de finish van de race  bij het strand van Scheveningen. Overal in Den Haag staan borden en hangen vlaggen om dit evenement aan te kondigen. Fiene wilde graag gaan kijken. Dus zo geschiedde :-)
Arnaud en Berend waren op tijd terug van hun fietskampeerweekend in Katwijk en konden ook mee.

Gek guppy wachtend op de tram.

Op een terrasje op het strand. Op de app konden we zien waar de boten waren en of de eerste al in de buurt kwam. Het was een heel spannende laatste race!

We zagen de eerste boot al van heel ver aankomen, dus zochten een goed plekje op om het te kunnen zien.

Het Chinese team Dongfeng kwam als eerste over de finish. Er waren veel boten op het water, maar je kon de raceboten goed herkennen. Die gingen extra schuin en hadden een andere vorm grootzeil.

Selfie met Dongfeng op de achtergrond. Ze gingen echt loeihard! Spectaculair om te zien.

We zijn ook nog even langs de haven gelopen waar de raceboten binnenkwamen. Maar het was er heel druk, dus we zijn niet lang gebleven.

Het is een heel evenement, met allemaal tenten en gebouwen en activiteiten. Zelfs een kunstmatig meertje waar optimistjes op aan het zeilen zijn.

Gek guppy doet een raar dansje terwijl we wachten op de tram naar huis. De eerste tram was zo vol dat we 'm voorbij moesten laten gaan. Daar pasten we niet alle vier meer in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten