dinsdag 18 juli 2017

Thuisonderwijs zeilkamp

Ik organiseer dit jaar een zeilkamp voor thuisonderwijskinderen op de Vinkeveense Plassen. Een paar andere moeders helpen, onder andere met het maken van avondeten. Alleen Fiene gaat mee, want Berend wil niet zeilen. Nadat zijn computerkamp was afgelopen, hebben opa en oma hem opgehaald en hij blijft een weekje bij hen in Exloo logeren terwijl Fiene en ik gaan zeilen.

Ik geef vier kinderen drie dagen zeilles in een polyvalkje. Vier andere kinderen krijgen twee dagen les en er is nog een bootje met vier kinderen dat één dag les krijgt, van andere thuisonderwijsouders die kunnen zeilen. Fiene en ik blijven in de tent slapen bij de jachthaven, samen met een paar andere gezinnen. Fiene en haar vriendinnetje C. slapen samen in ons kleine tentje.
De eerste dag was oma Piël er ook, zij ging mee naar het zandeiland voor de lunch en na het zeilen zijn de kinderen bij haar op de motorboot op bezoek geweest.

Het was een flinke organisatie en vanwege dagelijkse onweersbuien ook wat stressvol, maar het was ontzettend leuk! De kinderen gingen na een korte veiligheidsinstructie het water op en na een ochtend zeilen gingen we naar één van de zandeilanden waar de ouders ook waren met de kleinere kinderen. Daar gingen we met z'n allen lunchen en daarna weer de boot in.

Na het zeilen hebben de kinderen nog de hele namiddag en avond gespeeld met een rubberbootje en gezwommen in de jachthaven. Daarna onder de douche en lekker slapen.

Gelukkig hebben we alle onweersbuien op tijd aan zien komen en konden we aan land gaan en schuilen tot de buien waren overgedreven.


De eerste avond kwam Arnaud langs en is hij nog een rondje gaan zeilen met een paar andere ouders. Zij hebben het ook heel leuk gehad, het was dan ook een prachtige avond om een stukje te gaan zeilen.

Theorieles.

Het was alle drie de dagen heel rustig op de plas. Iedere keer leuk als we één van de andere bootjes tegenkwamen.

Aanleggen bij het zandeiland voor de lunch.Het grootste deel van de tijd hebben we in het zonnetje kunnen zeilen. Maar we hebben ook een regenbuitje gehad. Naast de onweersbuien, maar daarvoor waren we naar de kant gegaan en zijn we niet doorgezeild.

Na het regenbuitje kwam de zon al snel weer tevoorschijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten