donderdag 16 maart 2017

Science Club maart

Science Club dag :-) We deden vandaag drie verschillende onderwerpen. Als eerste hadden we het gezamenlijk over nepnieuws en deden we één van de lesplannen van het CBS om te leren hoe je informatie leest en interpreteert.

Eerst keken we dit filmpje over nepnieuws en vervolgens deden we het lespakket 'Op een doorsnee dag'. Ik had ook een paar posters opgehangen met grafieken en tabellen en we bekeken de CBS waaier met daarin voorbeelden van 'foute' en 'goede' grafieken.

Daarna splitsten we de groep in tweeën op. Arnaud ging met de ene groep buiten vuur maken en ik met de andere groep binnen wiskundespelletjes doen van de website Wild Maths. De uitdaging bij deze spelletjes was om te ontdekken wat de 'winstrategie' is, op welke manier win je altijd. De kinderen hebben allemaal het eerste spelletje (last bead) doorgrond en de meesten waren bezig met het tweede spel (triplets).
Daarna hebben we de twee groepen omgewisseld. En daarna hebben we op de vuurtjes natuurlijk marshmallows geroosterd :-)


Fiene en C. vonden het idee 'nepnieuws' heel grappig en Fiene verzon gelijk de Nepnieuwskrant, met haar eerste artikel erbij. C. maakte er vervolgens een mooie tekening bij :-)

's Avonds zat Fiene nog de wiskundespelletjes te spelen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten