zondag 5 maart 2017

Forum Hadriani - deel 3

Laatste deel van ons Forum Hadriani projectje. In het Archeon hebben ze in het Romeinse deel een huis uit Forum Hadriani nagebouwd. Bij de ingang van het Archeon staat de Villa Rijswijk (ook heel toepasselijk natuurlijk :-) ), daarin zit het Archeologiehuis Zuid-Holland en het Romeins Museum. We zijn al vaker in het Archeon geweest, maar deze villa hebben we nog niet bezocht. Tijd voor een kijkje!

In het eerste zaaltje werd een korte film getoond over de geschiedenis van de provincie Zuid-Holland.  Daarna ging je door naar de zolder waar een tijdlijn was van de geschiedenis van de provincie. Erg leuke tentoonstelling met plekken waar je via een koptelefoon naar toelichting kon luisteren, een filmpje kon bekijken en dingen kon aanraken/uitproberen.
Vervolgens gingen we weer naar beneden en kwamen we in het Romeinse deel terecht.

Daarna zijn we het Archeon in gegaan. Het was heel slecht weer, harde wind en veel regen, dus we hebben alleen dingen gedaan die binnen waren. Fiene maakte een fibula :-)

Daarna bekeken we de tentoonstelling 'Van Caesar tot Constantinopel'. Berend en ik kwamen allemaal dingen tegen die we kenden van de youtube kanalen die wij kijken. Justinianus en Theodora van Extra History bijvoorbeeld.

Romeins spel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten