dinsdag 28 april 2015

Natuurcentrum, duintuin en monkeybos in Meijendel

We waren vandaag voor een bezoekje in Meijendel. We gingen eerst naar het Bezoekerscentrum De Tapuit. Daar hebben we wat filmpjes, foto's en informatieborden over het duingebied bekeken. Ook hadden ze er allerlei opgezette dieren en lieten ze zien hoe water wordt gefilterd.



Voordat we weggingen wilden de kinderen graag nog even kijken in het winkeltje van het bezoekerscentrum. Daar hebben we een paar mooie nieuwe geplastificeerde zoekkaarten uitgezocht.

Het leukste was het aquarium bij de kassa. We zagen er kikkervisjes in en de medewerkster van het bezoekerscentrum wees op de rietstengel waar onder water een larve van een libelle op zat, dat was best een grote! Boven het water zag je aan de rietstengel wat van de vervelde huiden zitten van eerdere libellen.

En toen zei Berend: 'Ik zie wat bewegen!'. Hoger in de rietstengel klom een libelle larve omhoog om daar te gaan vervellen. Hij was al een klein stukje eruit. Berend en Fiene griezelden ervan, de libelle was dan ook erg groot, had een schorpioenachtige staart en maakte daarmee bewegingen alsof hij ging steken. Ik vond het fascinerend, de kinderen hebben me er moeten wegslepen ;-)

We zijn vervolgens de speurtocht door de 'duintuin' gaan doen. Klein stukje lopen door een mooi stukje duinen met leuke vragen en allemaal bordjes langs het pad met beschrijvingen van de bomen en struiken.

Bij de paddenpoel. Daar zagen we een grote zwart witte vogel die Fiene en Berend gelijk op de nieuwe zoekkaart met vogels hebben opgezocht. Het was een ekster :-)

Fiene is op zoek naar nog meer vogels, en besluipt de bosjes.

Het was heerlijk weer, dus we konden picknicken in het zonnetje.

Na afloop van de speurtocht liepen we het bezoekerscentrum nog een keer in voor de wc en zijn we natuurlijk nog een keer gaan kijken bij de libelle. Die was helemaal verveld en was zijn vleugels aan het oppompen :-)

We wilden ook graag nog het monkeybos in. Dat was echt een leuke speelplek, met fantastisch gevormde klimbomen, stenen, touwen en van alles om te klimmen en te klauteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten