dinsdag 8 oktober 2013

Bos in een pot

We hadden met een grote groep thuisonderwijzers afgesproken in een speeltuin in Leiden. Daar gingen we onder leiding van een andere thuisonderwijsmoeder een 'bos in een pot' maken. We hadden grote glazen potten mee en daarin maakten we een gesloten ecosysteem. Berend vond dat een heel boeiend concept en had er in de auto onderweg naar de speeltuin al honderduit over zitten praten. Tijdens de uitleg kletste hij ook vrolijk mee :-)




Na het maken van de potten hebben de kinderen nog urenlang in de speeltuin gespeeld en heeft deze moeder uitgebreid met de andere moeders kunnen kletsen ;-)

Over Minecraft kletsende jongetjes in de speeltuin.



Het resultaat staat nu op onze eettafel te pronken :-)

7 opmerkingen:

  1. hey, klinkt erg gezellig! Maar waar is de foto van het eindresultaat ? :-) We zijn hier ook bezig over de herfst, en zoiets kan er nog "net" bij :-)
    De foto van de discussie over minecraft is ook leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk! Ga ik er gelijk bij zetten :-)

      De potten waren niet moeilijk te maken, ik denk dat we dat nog wel vaker gaan doen. Onderin een laagje kiezelsteentjes, daar een klein beetje koolstof over (schijn je ook weg te kunnen laten als je dat niet hebt), dan een laagje kleine takjes, dan aarde, aarde vochtig maken en dan de plantjes erin, mos en steentjes ter versiering, dop erop en klaar ben je :-) Als je daarna ziet dat er wat te weinig vocht in zit, kun je dat nog wat aanvullen.

      Verwijderen
    2. dank je!! ziet er echt tof uit! ga ik met de kleine hier ook eens doen! Bedankt voor de snelle reactie, groetjes uit België.

      Verwijderen
  2. Wat een ontzettend leuk idee! Ik weet niet of ik Ask zover krijg, maar Lasse gaat enthousiast zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien vindt Ask het leuk als hij de foto op fb ziet die de kinderen hadden gezien? Dat vonden ze superfascinerend: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200360651846873&set=oa.370811939688132&type=1&theater

      Verwijderen
    2. (beter laat dan nooit)

      Ik ben erg benieuwd naar de foto, maar heb -gelukkig :-) - geen FB, dus kan hem helaas niet zien!

      Verwijderen
    3. Hoi Saskia, ik heb geen emailadres, dus kan het niet mailen, maar heb het op de skype gezet voor je. Kun je het zo openen?

      Verwijderen