zaterdag 8 juni 2013

Domburg

Voor ons 10-jarige huwelijk hadden we een uitje gepland naar Domburg. Helaas kon Eva uiteindelijk niet mee vanwege een keelontsteking. We hadden 2 overnachtingen in de StayOk die daar in een kasteeltje zit. Hier lopen we er naar toe.

En zo ziet het er van de voorkant uit. We sliepen in de torenkamer aan de linker kant.


En zo zag de kamer er van binnen uit.


Berend en Fiene aan het ontbijt.


Het weer was helaas niet zo geweldig, niet goed genoeg om voor strand te kunnen passeren. Vandaar dat we maar wat uitstapjes hebben gedaan. Hier zijn we naar Utropia, waar ze tropische vogels voor een deel hebben rondlopen. Ze hadden ook veel ara's en een puzzeltocht. Ook hebben ze van die kleine visjes die dode huidcellen opeten. Dat voelt wel heel raar, zeker die grotere visjes dat kietelt flink. Fiene was ook zo dapper om haar hand in het water te steken, maar ze bleef wel waakzaam voor die grotere visjes. Al met al een heel geslaagd uitje!


Op de terugweg naar huis zijn we gestopt bij het Deltapark. Dat bestaat uit een tentoonstelling van de Deltawerken, een bezoekje aan een stuk van de Deltawerken en een Waterpark. Dat laatste was helaas grotendeels dicht vanwege het koude weer. De kinderen vonden de tentoonstelling heel indrukwekkend. We hebben een film gekeken, en ze vonden ook de marquettes met hoe het landschap door de eeuwen heen is veranderd erg leuk. Ze hebben in de winkel nog wat zakgeld (op krediet) stukgeslagen aan wat knuffels, een inktvis voor Fiene en een haai voor Berend.


Buiten in het Deltapark stonden in een bosje wat apparaten die ze gebruikt hadden tijdens de bouw van de Deltawerken. Ze hadden ook een experiment om te laten zien dat dingen in water lichter zijn vanwege de opwaartse kracht (Archimedes). Met deze apparaten kon je aan enorme blokken beton in het water trekken. Fiene en Berend hebben flink aan de apparaten getrokken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten