vrijdag 16 december 2011

Een piek en happlanten

Vanochtend zijn we naar het tuincentrum gegaan om een nieuwe piek voor de kerstboom te kopen omdat onze oude vorig jaar was gesneuveld.

In het spelletje Plants & Zombies dat Berend graag speelt, komen 'happlantjes' voor, dus ik vroeg Berend of we een vleesetend plantje zouden kopen. "Bestaat dat écht?" vroeg Berend toen. Nadat ik had uitgelegd dat dat echt bestond en dat die plantjes kleine vliegjes eten, wilde Berend er heel graag één uitzoeken.

Eerst hebben we een piek uitgezocht, de grootste die ze konden vinden. En nog wat kerstballen en kerststickers voor op het raam. We hebben ook heel veel kerstlandschappen gezien met kleine kersthuisjes en lichtjes etc. Heel mooi! Maar Berend had er weinig geduld voor, hij wilde een vleesetend plantje zien.
Bij het huisdieren gedeelte zag Berend een soort hagedis-achtig beestje en hij vond hem heel leuk. Hij wilde graag weten wat voor beestje het was en hoeveel het kostte, maar er stond geen bordje bij het terrarium waar 'ie in zat. Dus hebben we iemand van het tuincentrum opgezocht om het aan te vragen. Het bleek een luipaardgekko en hij kostte ongeveer 20 euro. "Dan hoef ik nog maar twee weken mijn zakgeld te sparen en dan kan ik 'm kopen!" :-)

















Daarna zijn we in het restaurantje wat gaan eten. Berend en Fiene moesten erg lachen om een stukje uit My little pony waarin wordt gezegd: "Havermout? Ben je gek?!?"


Bij het kamerplantendeel heeft Fiene een klein nepplantje met bloemen voor op haar tafeltje in haar kamer uitgezocht. En daar waren ook eindelijk de vleesetende plantjes. Berend zocht twee kleine Venus vliegenval plantjes uit.














Daarna zijn we via de bibliotheek weer naar huis gegaan.

Thuis hebben we de ramen versierd met alle raamstickers die we hadden uitgezocht.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten