zondag 15 mei 2011

Zondagsfietstochtje

Het was lekker weer vandaag, dus vanochtend zijn we met z'n allen een stukje gaan fietsen. We wilden naar het meertje met vogels bij Leidschendam, maar dat hebben we niet gehaald.

Eerst werden we namelijk een tijd bij het sluisje in Leidschendam opgehouden. Daar was namelijk iets aan de hand...



Er zwom een zeehond in de sluis!



Er was heel veel politie bij, de sluiswachter was druk in de weer en er waren ook mensen van de zeehondenopvang.



Eerst wachtten ze tot de zeehond de tweede - smallere - sluis in zwom. Toen deed de sluiswachter snel de tussenliggende deuren dicht. Daarna gingen er twee mannen met grote schepnetten aan de kant zitten wachten tot ze een kans zagen de zeehond te vangen. Dat ging niet zo goed ;-)



Na een tijdje gekeken te hebben, zijn we maar weer verder gefietst. Uiteindelijk heeft het uren geduurd voordat ze de zeehond hebben gevangen. Toen we op de terugweg langsfietsten, was de brandweer ook gearriveerd en lagen er duikers in het water met een groot net. Zo hebben ze hem weten te vangen: http://www.nufoto.nl/fotos/209380/zeehond-in-kanaal-te-leidschendam.html

Na het zeehondenavontuur gingen we weer verder richting de vogelplas. Na een klein stukje fietsen zagen we een molen aan de overkant versierd met vlaggen. Ik bedacht me opeens dat het de molendagen waren (http://www.nationalemolendag.nl/) en dus zijn we even gaan kijken. Het bleek een houtzaagmolen te zijn, nooit geweten, weer wat geleerd!


Arnaud en ik zijn ook nog om de beurt boven op de stelling van de molen geweest.


Daarna is Arnaud met de kinderen naar de film 'Dolphins' in het Omniversum geweest. De kinderen waren voor het eerst in het Omniversum en vonden het erg leuk: "Het beeldscherm was wel zóóóó groot! Helemaal tot aan de deur!".

Daarna heeft Fiene met B. gespeeld en daar ook nog pannenkoeken gegeten. Drukke en leuke dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten