zondag 22 mei 2011

Kamperen in Katwijk

Afgelopen weekend hebben Berend en ik in Katwijk gekampeerd. Alle kampeerspullen in de fietskar (het paste maar net) en Berend ging voor het eerst op zijn eigen fiets naar Katwijk (iets meer dan 20 km). De heenweg op vrijdag fietsen ging eigenlijk heel makkelijk, behalve een moment waarop Berend met fiets en al viel omdat zijn voorwiel op een ruiterpad terecht kwam. Gelukkig kon hij iets later gewoon verder fietsen.









Op zaterdag was het heel zonnig en hebben we lekker veel op het strand gespeeld. Berend kwam al snel een Duits jongetje tegen waar hij zo'n beetje de hele middag mee heeft gespeeld. Ondanks dat ze beiden elkaar nauwelijks konden verstaan of verstaanbaar maken. Ze hebben heremietkreeftjes gevangen, en vooral Berend heeft een kwallenverzameling aangelegd van aangespoelde kwallen. Verder hebben we ook samen Berend in het zand ingegraven. Behalve zijn linkerhand vanwege de schaafwonden door de val tijdens het fietsen. 's Avonds wilden we gaan barbequen, echter bleek dit niet op de camping te mogen...









Berend had zijn kwallenverzameling zaterdag meegenomen naar de camping. De volgende morgen moesten we alle spullen weer inpakken. Daarna hebben we de kwallen weer teruggebracht naar het strand en daar begraven. De terugtocht naar huis was een barre. Er stond erg veel tegenwind (windkracht 6-7!) die voor Berend af en toe echt te veel van het goede was, zeker als we ook nog een hoge duin op moesten klimmen. Op drie momenten zag het er naar uit dat hij zou stoppen. Maar op doorzettingsvermogen heeft hij de volledige terugtocht gehaald. Als het fietsen te zwaar was, ging hij gewoon een stukje lopen. Ongeveer halverwege de middag waren we weer thuis. Het was een zeer geslaagd weekend!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten