vrijdag 28 april 2017

Normandië 28 april - 5 mei 2017

Op vakantie naar Normandië! We doen dit jaar een Tweede Wereldoorlog project en een bezoek aan de D-Day stranden paste daar natuurlijk goed bij. Toen Arnaud en ik op huwelijksreis waren naar Frankrijk, waren we erg onder de indruk van de D-Day stranden, gedenktekens en musea. Toen dacht ik al dat als we later kinderen kregen, ik ze hier graag mee naartoe zou willen nemen.

We lazen dit jaar al boeken over de Tweede Wereldoorlog, keken documentaires, bezochten musea en nu dus naar de D-Day stranden. Daarnaast gingen we natuurlijk lekker vakantie vieren :-) Luisterboeken luisteren, spelletjes spelen, lekker eten en naar het strand.

We hadden een stacaravan gehuurd op een camping die gelijk aan het strand lag, aan de oostkant van de D-Day stranden. Het was een gezellig en mooi plekje. Er was ook een overdekt zwembad op de camping, daar hebben we ook uitgebreid gebruik van gemaakt, vooral Fiene vond het heerlijk.

Op weg naar Normandië.


Na aankomst het strand verkennen en een balletje trappen na al die uren in de auto.


Naar Etretat om de kliffen te bewonderen. Lekker weer, dus we eten eerst een ijsje op het strand. Arnaud laat zijn stenen-keilen-vaardigheden zien :-)


Een dagje naar het Memorial in Caen.


Pokemon spelen in de caravan.


Autorit langs de D-Day stranden. Eerste stop: Le Grand Bunker.


Berend wist er van alles over te vertellen en trakteerde ons op een rondleiding: 'Dat is geen Duits wapen, maar komt uit Rusland'.


Uitkijkpost met 'range finder'.


Onderweg tussen de verschillende stranden terwijl we naar In de ban van de ring luisteren.
Lunchpauze.
Arnaud en ik waren tijdens onze huwelijksreis in Arromanches geweest, met de kinderen waren we daar ook al een keer toen ze nog klein waren. De restanten van de haven die de geallieerden hier bouwden hadden we dus al gezien. Ik was nieuwsgierig naar hoe ze die haven hadden gebouwd en hoe het werd gebruikt, dus bezochten we het Musée du débarquement. Heel interessant :-)


We bezochten ook de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats. Hier met uitzicht over Omaha Beach.
De route van de geallieerden.


De laatste stop van de autorit was Pointe du Hoc, waar de bomkraters nog in het veld liggen.


Lekker zwemmen op de camping.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten