maandag 26 januari 2015

Skivakantie naar Winterberg

Op naar Winterberg!

Net als vorig jaar hadden we ons dit jaar voorgenomen om last minute naar Winterberg te gaan zodra er goede sneeuw lag. Een midweek skiën, sleetje rijden, sneeuwballen gooien en in het zwembad dobberen. Vorig jaar mislukte dit plan doordat het best warm bleef en de voorspellingen aldoor niet goed waren. Deze week waren er goede voorspellingen, dus boekten we een huisje in de Centerparcs en reden we naar Winterberg :-)

Het weekend voor we naar Winterberg gingen, waren we op visite bij opa en oma in Exloo. Berend en Fiene kregen van opa en oma een heeeeeeeel groot chocolade paasei :-)

Omdat er veel sneeuwval voorspeld is voor deze week, kochten we van tevoren voor de hele familie skibrillen.


Op dinsdag zijn we ski's en skischoenen gaan huren en hebben we de ski's een klein beetje uitgeprobeerd op het hellinkje bij De Brabander. De kinderen vonden het nog erg spannend. Het sleepliftje was ook al niet echt een succes. Ze liepen liever naar boven :-)

Berend slacht het reuzenpaasei, dat is moeilijker dan het lijkt!



Disco bowling.

Woensdag zijn we naar een andere skihelling gereden waar een lopende band lift was zodat de kinderen niet met een sleeplift naar boven hoefden. Maar dat vonden ze ook eng :-)
Met de slee naar beneden vonden ze wel erg leuk!



Ze durfden alleen zo tussen de benen naar beneden...








Arnaud en Fiene spelen samen een spelletje...


...terwijl Berend het vuur brandend houdt.


Donderdag konden we eindelijk Berend overtuigen om een skiles te nemen. Fiene wilde nog niet, dus Arnaud en ik zijn met haar een stukje door het gebied gaan skiën. Berend vond de les heel erg leuk! Hij pikte het erg snel op en kon na één les zonder problemen met de sleeplift omhoog en kon ook prima naar beneden skiën.

Berend bij zijn skiklasje.

Het sneeuwt heel veel, dat veroorzaakt kleine sneeuwmonstertjes :-)



Vrijdag wilde Berend nog een keer op skiles en Fiene wilde het vandaag ook wel proberen. Berend mocht al een skiklasje hoger en is met zijn skileraar door het gebied gaan crossen. Hij is zelfs een paar keer met de stoeltjeslift geweest! Hij vond het erg stoer :-) Hij kreeg in plaats van een puntenkaart voor de lift een dagpas en ook dat vond hij erg stoer :-)
Fiene pikte het met de skiles ook snel op, ze maakte een vriendinnetje in het klasje en heeft het goed naar haar zin gehad.


's Ochtends anderhalf uur les, dan een lange lunchpauze en dan nog ruim een uur les. Rode wangen van de inspanning.


Ze kunnen het! :-)

















































Berend skiet en krijgt applaus.


Iedere avond ging Arnaud met de kinderen zwemmen, heerlijk vinden ze dat :-)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten