donderdag 14 april 2011

De Berend en Fiene school

Fiene wilde graag een schooldag nadoen. Berend wilde wel meedoen. Als je naar school gaat, ga je natuurlijk 's ochtends met je rugtasje op de fiets.
We hadden een echt schema aan de muur hangen. Overal in de kamer waren hoeken waar ze konden spelen. Aan de muur hing een lijstje met de hoeken waar ze een knijpertje op konden hangen. En natuurlijk een stoplicht met niet praten, zacht praten en gewoon praten.


We gingen natuurlijk ook in een kring zitten. Bij gebrek aan andere kinderen, deden de beren mee. Berend loopt liever rond dan in de kring zitten.
Na de kring keken we naar Koekeloere op schooltv. Dat vonden Berend en Fiene maar matig interessant.


Daarna hebben ze gespeeld in de 'bouwhoek', dat was een groot succes. Ik had daar alle lego, duplo, kapla en de knikkerbaan neergezet. Ze vonden het erg leuk.

Speelkwartier kan heel goed in de tuin. Berend leert Fiene tennissen.


Er is natuurlijk ook geknutseld, een vouwkip met vouwkuikens. Berend en Fiene bedachten er zelf nog eieren bij.



Fiene en Berend deden ook allerlei Heel Serieuze Werkjes. Hier oefent Fiene de cijfers met de miniloco.


Lekker verven doen ze op school ook. Berend verft een raket. Met zwembad. En lavabad.


Tijdens de lunchpauze viel Fiene uit de klimboom. Ze had zich pijn gedaan en moest erg huilen. Ze wilden daarna even tv kijken, géén schooltv! Na een stukje Avatar kijken was Fiene weer gekalmeerd, maar ze wilden niet meer verder met school nadoen. Ze waren er wel weer klaar mee.

2 opmerkingen:

  1. Ben wel benieuwd hoe ze wisten dat zo'n schooldag er zo uit ( kan) zien?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat wisten ze niet Jinda! Dat was precies het punt, ze waren nieuwsgierig naar hoe zoiets gaat op school ;-) Een paar dingen wisten ze natuurlijk wel, ze zien hun vriendjes iedere dag op de fiets met een rugtasje naar school gaan en weer terug komen. Maar verder wisten ze het niet echt. Ik heb aan wat andere moeders die ik kende met kinderen op school gevraagd hoe de dagindeling er ongeveer uit zag en dat heb ik toen gedaan met ze :-)

      Verwijderen