donderdag 20 augustus 2020

Zeilkamp 2020

Afgelopen jaren organiseerden we iedere zomer een zeilkamp op de Vinkeveense Plassen. Vorig jaar hadden we al besloten dat we dit jaar een ander plekje zouden uitzoeken. We wilden graag op een camping aan het water, in de buurt van de zeilboten (afgelopen jaren stonden we op een boerencamping ruim een kwartier rijden van de haven vandaan).

Toen de coronamaatregelen werden versoepeld, leek het ons weer mogelijk om ook dit jaar een zeilkamp te organiseren. Ik ging op zoek naar een camping aan het water en vond er een paar bij de Kaag. Galina belde rond en uiteindelijk besloten we naar Kaageiland te gaan.

Het weer dreigde bijna roet in het eten te gooien, het waaide veel te hard! Het waaide windkracht 5-7 en af en toe 7-9!

Gelukkig vonden we iedere dag wel een dagdeel dat het iets minder hard waaide. Ook besloten we om met twee volwassenen per boot te varen zodat het makkelijker was om snel te schakelen als dat nodig was. Op die manier ging het allemaal goed en zijn we er zonder kleerscheuren vanaf gekomen ;-)

De rest van de tijd hebben de kinderen gespeeld en gezwommen bij de camping. En iedere avond organiseerde Galina een spel voor de kinderen. Levend cluedo, weerwolven en levend stratego, hartstikke leuk! Het campingterrein was wat klein voor ons gezelschap, maar het was wel een heerlijk plekje aan het water. 

Een hele groep kinderen zit te kletsen over het boek versus de filmversie 😆😎

Arnaud ging zwemmen en Jura wilde ook wel mee, maar durfde niet zo goed. Uiteindelijk sprong ze hem toch achterna, maar ze zwom snel weer naar de kant.

Ze hield Arnaud goed in gaten, ze wilde eigenlijk dat hij er ook weer uitkwam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten