donderdag 24 december 2020

Kerstcadeautjes

Vandaag hadden we met H. en gezin afgesproken op het strand bij Zandvoort om een wandelingetje te maken. We hadden geluk, want het regende niet. Koud was het wel. Het was gezellig om de familie weer te kunnen zien.

Na het wandelen hadden we met mijn moeder afgesproken op een parkeerplaats bij de McDonalds. Zij wilde wel even naar ons kunnen zwaaien en wilde ons graag een tas met cadeautjes geven. Dus in een dag hebben we een groot deel van de familie weer eens in het echt gezien, dat was leuk :-)

Oma gaf ook een stapeltje boeken mee voor Fiene. Het waren borduurboeken die ze in huis had en waarvan ze dacht dat Fiene ze wel leuk zou vinden omdat Fiene de laatste tijd bezig is met borduren. Het zijn leuk boeken, inderdaad helemaal goed voor Fiene! 

's Avonds hadden we via Zoom afgesproken met de familie om samen de cadeautjes uit te pakken. Dat was ook weer heel gezellig :-)

woensdag 23 december 2020

Online kerstquiz

Arnaud had op zijn werk al een paar keer een online quiz georganiseerd voor zijn collega's. Hij bouwde de quiz om tot een online kerstquiz en die deden we twee keer met de familie en daarna ook met thuisonderwijsgezinnen. Het was echt een heel leuke quiz en Arnaud deed het heel leuk 😍 Op deze foto krijgt Arnaud hulp van Berend met de puntentelling.

dinsdag 22 december 2020

Reigerpoep

We wandelden met Jura in het Elsenburgerbos. Daar zitten ook allemaal reigers in nesten hoog in de bomen. Jura vond het een goed idee om in de modder en reigerpoep onder de nesten te gaan rollen 😱 Ze is echt heel vies en stinkt ontzettend!

Kerstkaarten

Voor de lockdown had ik al wel kerstzegels gekocht, maar geen kerstkaarten. Gelukkig wilde Fiene wel kerstkaarten maken en konden we toch nog kerstkaarten versturen.

maandag 21 december 2020

Natte wandeling

Ik had bedacht dat ik in de kerstvakantie iedere dag graag minstens een half uurtje naar buiten wilde. Maarja, echt lekker weer is het natuurlijk niet... Toch gingen we! Dankzij Fiene die me iedere keer op sleeptouw neemt als dat nodig is 😍 En toen liep ik zo door de stromende regen door het Elsenburgerbos met mijn twee dappere niet op de bank hangende tieners 😂

zondag 20 december 2020

Pianospelen met kat

Ook met een kat op schoot kan je pianospelen 😀

vrijdag 18 december 2020

Laatste NOS bevrijdingsjournaal

Omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maakte de NOS een serie bevrijdingsjournaals.

Ze begonnen anderhalf jaar geleden met D-Day, en afgelopen zomer eindigden ze met de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Deze week was er een laatste, extra lange uitzending waarin ze ingingen op hoe het een aantal personen na de oorlog was vergaan.

Ik vond het heel indrukwekkend en leerzaam om de bevrijding op deze manier te volgen. We hebben afgelopen anderhalf jaar alle bevrijdingsjournaals gekeken en heel veel gelezen en gekeken op de website van 75 jaar vrij. De kinderen vonden het allebei ook altijd heel interessant!



woensdag 16 december 2020

Amnesty’s Write for Rights

Net als vorig jaar schreven we mee met de actie Write for Rights van Amnesty International.

Statistiek van onderzoek naar coronavaccins

Ik deed met Berend en Fiene vandaag dit lesplan van de NY Times over de statistiek achter de cijfers van de coronavaccins. 

Het bevat behoorlijk wat tekst, dus het is vooral geschikt voor kinderen die al goed Engels kunnen, maar de wiskunde erin is verder niet ingewikkeld. En de sommen worden helemaal uitgelegd, zelfs hoe je een percentage moet uitrekenen.
Ik vond het interessant om met de kinderen te doen! :-)
https://www.nytimes.com/.../what-does-95-effective-mean...

Berend had er nog een tip voor een Klikbeet filmpje bij ;-)

Dichtheid van stippen

In de laatste knutselwiskunde voor de kerstvakantie gingen we aan de slag met dichtheid. Door stippen in verschillende dichtheden te zetten, kun je een schilderijtje maken. Hier kun je er een voorbeeld van zien: https://fractalkitty.com/2019/07/24/week-8-density-through-pointillism/


Daarnaast bekeken we ter inspiratie ook een paar voorbeelden van Aboriginal kunstwerken: https://edition.cnn.com/style/article/aboriginal-art-social-media/index.html

De kinderen waren allemaal weer lekker creatief en verzonnen allerlei originele manieren om met de stippen aan de slag te gaan 😍

Ik was ook nog van plan om via deze website met foto's ook een digitaal stippeneffect te creëren, maar dat ben ik vergeten 🤦‍♀️
https://funny.pho.to/pointillism/

Berend maakte een kunstwerk ter grootte van de tafel:

Fiene combineerde de stippen met haar handlettervaardigheden:

dinsdag 15 december 2020

Spaanse kinderboekjes

Ik had wat kinderboeken in het Spaans uitgezocht om met Berend te lezen. Hij vond het leuk om te doen, ik ook 😀

We keken naar dit filmpje waarin de Gruffalo (een oude favoriet 😀) in het Spaans werd voorgelezen:

Daarna lazen we een boekje over het weer waarin de tekst in zowel het Spaans als het Engels stond: https://openlibrary.org/books/OL8068057M/Wild_Weather_Tiempo_salvaje_Level_1_English-Spanish_Extreme_Reader

Drie manieren om een Spaans kinderboekje te lezen, alle drie waren leuk 😀 Dus dat gaan we vaker doen.

Breakfast on Mars

Voor zijn staatsexamen Engels moet Berend ook een essay schrijven. Dat schrijven oefent hij tijdens English Class. Maar ik wilde graag ook wat essays met hem lezen, zodat hij een beetje een beeld ontwikkelt van goede essays.

Veel essays zijn echter niet heel interessant voor een 15-jarige... Op een Amerikaanse fb groep voor thuisonderwijzers las ik een tip voor dit boek: Breakfast on Mars and 37 Other Delectable Essays - Your Favorite Authors Take a Stab at the Dreaded Essay Assignment.

We lazen vorige week het eerste essay en dat was inderdaad een leuk essay om te lezen, ging over een tiener die op zomerkamp gaat.

Dit komt uit de beschrijving van het boek:
'[Rebecca Stern and Brad Wolfe] came up with a terrific proposal―to gather together a collection of unconventional essays by some of the best writers around. They have compiled and edited a collection of imaginative, rule-breaking, and untraditional essays that is sure to change the way you think about the essay.'



maandag 14 december 2020

Natuurklas december

We deden weer een natuurklas in de duinen :-) Ik maakte me wat zorgen of het niet te nat en te koud zou zijn, maar we hadden wederom geluk en het was heerlijk weer!

Deze natuurklas ging over weer en klimaat. Ik had iedereen van tevoren wat filmpjes gestuurd over deze onderwerpen. En vandaag deden we wat activiteiten over de zon, regen en wolken. Ik heb de kinderen geprobeerd uit te leggen hoe de zon altijd van oost naar west gaat en hoe je dat bij ons op het noordelijk halfrond ziet. We hebben met pipetjes, water en vergrootglazen zitten rommelen, en hebben wolkenmemorie gespeeld. Het was weer supergezellig!

Hieronder de filmpjes die gemaakt zijn voor wat jongere kinderen, dan filmpjes gemaakt voor oudere kinderen.
Oudere kinderen:
Meer lezen? Lees deze webpagina (bedoeld voor VO leeftijd, maar jonger kan vast ook wel), de delen tot en met ‘Klimaattypes’: https://climatechallenge.be/nl/themas/het-klimaat

Dit filmpje gaat over badeendjes, dus die is per definitie voor iedere leeftijd leuk ;-)
Klimaatcollege "badeendjes & oceaanstromen”: https://youtu.be/6ttKY8X7mOg

donderdag 10 december 2020

Wiskunde gedwarsboomd

Fiene: Ik probeerde echt mijn wiskundesommen af te maken! Maar de kat ging op mijn huiswerk liggen 😀

woensdag 9 december 2020

Kerstboom

Fiene en Arnaud hadden gelijk na Sinterklaas een kerstboom gehaald. Een hele mooie! Maar we hadden niet genoeg lichtjes omdat er veel lichtjes kapot waren in onze oude snoeren. Dus moesten we eerst nieuwe kerstlichtjes halen voor we de boom konden optuigen.

Dat hebben we gedaan, dus nu staat de boom prachtig te stralen :-)

Math With Menno

Nu we met wiskunde de Quadratics Course hebben afgerond, gingen we verder met hoofdstuk 1 van Getal en Ruimte. We kijken het uitlegfilmpje van Math With Menno op youtube, ik leg nog wat dingen uit, we maken samen een paar sommen en dan maken de kinderen zelf nog een paar sommen.

Hier zaten we een uitlegfilmpje te kijken.

En dit is hoe enthousiast Berend en Fiene zijn terwijl ze de uitlegfilmpjes kijken 😂 Fiene blijft maar vragen waarom Menno wiskundeleraar is geworden als hij wiskunde niet leuk vindt 😂😂😂 Ze is een wat ander niveau van enthousiasme over wiskunde gewend zullen we maar zeggen, haha! 😄😎😍

Nougoed, ze hebben pech, dit is nou eenmaal hoe Getal en Ruimte werkt, ze doen het er maar mee 😇 Ik wissel het af met leukere wiskunde 👍

Coördinatenstelsel

Het onderwerp van de knutselwiskunde was deze week het coördinatenstelsel. Na een korte uitleg verdeelde ik de kinderen in groepjes in de Zoom Breakout Rooms en speelden ze dit spelletje: https://nrich.maths.org/6982

dinsdag 8 december 2020

Essay in de stijl van Montaigne

Op de website Schrijfakademie kun je allerlei leuke en afwisselende schrijfopdrachten vinden. We deden eerder al een paar van de 'vingeroefeningen' en deden nu een van de 'stemoefeningen'. Namelijk het schrijven van een essay in de stijl van de 16e eeuwse Franse filosoof Montaigne.

Klinkt super fancy en ingewikkeld, maar net als de andere opdrachten op deze website word je er goed doorheen geholpen zodat het zelfs voor ons heel haalbaar was 😀

Eerst komt er een korte uitleg over Montaigne en het soort essays dat hij schreef. Daarna kan je een Nederlandse vertaling van een deel van een van zijn essays lezen.

Vervolgens schrijf je in dezelfde stijl een mini-essay van max. 300 woorden.

Daarna lees je nog een kort verhaal waarbij je moet letten op de verhaallijn en hoe het vertelperspectief verandert. De annotaties bij het verhaal helpen je om de punten te vinden waar je op moet letten.
Ten slotte krijg je een matrix om je eigen mini-essay op te beoordelen om vervolgens nog eventuele verbeteringen aan te brengen.

Berend is niet zo enthousiast over schrijven, maar de opdrachten van deze website doet hij iedere keer zonder te klagen 😀

zondag 6 december 2020

Sonobe vouwen

Fiene en ik maken kerstpakketten voor de familie :-) In de kerstpakketten voor de nichtjes en neefjes doen we ook origamipapier. Fiene legt in het filmpje hieronder uit hoe je een sonobe kan vouwen. Deze link sturen we ook mee in de kerstpakketten zodat de familie ook een octahedron of een somakubus kan vouwen :-)

Top 2000 lijstje

Overleg over wat Berend allemaal op zijn lijstje wil zetten voor de top 2000. Een eclectische verzameling van EDM en heel oude muziek 😀 

En vanavond kijken we weer met z'n allen naar de top 2000 quiz.



zaterdag 5 december 2020

Sinterklaas

Met Sinterklaas koop ik altijd voor iedereen een cadeautje en Arnaud koopt wat lekkers en dat is het dan wel weer. Dus nu met corona verandert er voor ons eigenlijk niet zoveel ;-) Wij vierden ons traditionele Sinterklaasfeestje :-)

vrijdag 4 december 2020

Realistische portretten van Romeinse keizers

Fiene en ik keken naar dit artikel waarin je foto's vindt van Romeinse keizers, gemaakt door een kunstenaar. 

Hij gebruikte daarvoor oude afbeeldingen van de keizers (op beelden en munten) en beschrijvingen van hen, onder andere waar ze waren geboren. Met behulp van kunstmatige intelligentie maakte hij vervolgens deze afbeeldingen. Heel cool! ;-)

Zo zou Nero er bijvoorbeeld uit gezien kunnen hebben:


donderdag 3 december 2020

Quadratics Course afgerond

We deden de Quadratics Course van James Tanton om meer te leren over kwadratische vergelijkingen. Hier schreef ik daar al eerder over: https://berefien.blogspot.com/2020/10/wiskunde-b.html

Het was een goede cursus, met filmpjes waarin James Tanton de stof uitlegt en daarbij een heleboel oefenopgaven. Waar je hard over moest nadenken! :-)

Qua inhoud zat het dus prima in elkaar, het enige minpunt vind ik hoe het georganiseerd is. We deden de betaalde cursus via Edfinity, maar de links daarin werkten niet goed. Ook kon ik van het laatste deel de antwoorden niet meer achterhalen.

We hebben heel veel geleerd en de kinderen vonden het allebei leuk om te doen :-)

Boeken voor geschiedenis

Toen wij begonnen met de voorbereidingen voor het staatsexamen geschiedenis vroeg ik aan Pascale van vanallemarktenthuis of ze nog tips had voor leuke boeken. Dat had ze natuurlijk :-) En een bol bestelling later waren we de trotse bezitters van dit stapeltje.

Nu we alle tien de geschiedenistijdvakken afgerond hebben, hebben we ook deze boeken uit. Bij ieder tijdvak zocht ik de verhalen die bij dat tijdvak pasten. We hebben hier en daar ook wat overgeslagen. De verhalen die ik te akelig vond, de verhalen die ik niet echt wat vond toevoegen, of als ik vermoedde dat Berend ze echt niet interessant zou vinden.

Het bovenste boek is De geschiedenis van Nederland in 100 voorwerpen. Wat ik heel handig vond aan de verhalen in dit boek is dat ze bij de voorwerpen die ze bespreken ook de context in de geschiedenis bespreken. Dus je leert er ook heel veel geschiedenis van.

De onderste twee boeken zijn Ooggetuigen van de wereldgeschiedenis en Ooggetuigen van de vaderlandse geschiedenis. In allebei de boeken vind je ooggetuigenverslagen van gebeurtenissen in de geschiedenis. De een duidelijk wat smeuïger verteld, de ander een wat droge opsomming van tijden en plaatsen.

Ik vond de drie boeken een heel leuke en leerzame toevoeging!

woensdag 2 december 2020

Pi

Vandaag maakten de kinderen van de knutselwiskunde 'iets met de decimalen van pi'. Ze konden zelf kiezen op welke manier ze de decimalen van pi wilden verbeelden.

Ze waren weer heerlijk creatief en origineel, er werd gebouwd met LEGO, een skyline van pi geschilderd, pi geprogrammeerd in gekleurde staven op een website, met origami gebouwd, in een cirkeldiagram weergegeven, enz.!

Berend maakte muziek met de eerste cijfers van pi.

Fiene maakte een kleurcodetabel.

vrijdag 27 november 2020

Natuurkundig practicum

Kijk nou eens wat ik in mijn huis heb! Spullen om natuurkundig practicum te doen 😍😍😍

Deze spullen heeft een andere thuisonderwijsmoeder ooit verzameld toen zij een jaar lang iedere maand natuurkundig practicum voor een groep thuisonderwijskinderen organiseerde.
Daarna heeft zij de spullen aan een andere thuisonderwijsmoeder doorgegeven en nu mag ik ze van haar lenen! ❤️

Ik heb hier nu dus een soort pakjesavond-in-mijn-eentje en zit te kijken wat er allemaal in zit 😀👍


Mondharmonica's

Berend vroeg zich af waarom hij als jonger kind geen muziekles had gehad. Nou jongen, omdat je het niet wilde! 😬 Fiene voegde eraan toe dat ze als peuter op muziekles hadden gezeten. En ik dat we altijd muziekinstrumenten in huis hadden, maar dat ze er gewoon niet veel mee deden.

Bovendien hebben we ook nog een jaar een pianoleraar aan huis gehad, en Berend is toen begonnen met gitaarles, maar hield dat niet lang vol. Hij vond het niet leuk om te oefenen.

Maargoed, dit alles leidde ertoe dat de kinderen de tas met muziekinstrumentjes uit de kast haalden en ze er allebei een mondharmonica uithaalden en daarmee gingen experimenteren 😍


donderdag 26 november 2020

Fotografieworkshop met de TO tieners

 Arnaud organiseerde deze maand de bijeenkomst voor de thuisonderwijstieners, een fotografieworkshop!

Foto van Fiene:

Archimedes and the Door of Science

Fiene en ik lazen het boekje Archimedes and the Door of Science. Een biografie over Archimedes. Was een leuk, simpel, maar wel uitgebreid boek over Archimedes.

Enige minpunt vond ik dat het allemaal nogal stellig werd gebracht, terwijl we sommige dingen over Archimedes natuurlijk na ruim 2000 jaar helemaal niet zeker weten.

Maar zeker wel een aanrader voor als je meer over Archimedes en zijn bijdrage aan de wetenschap wil leren 🙂





woensdag 25 november 2020

Wiskundeverhaal

Deze week deden we een iets ander soort knutselwiskunde: de kinderen mochten zelf een concept uit de wiskunde kiezen en daar iets mee doen. Een verhaaltje erbij maken, een tekening, het uitbeelden, er iets mee knutselen, etc.

Dat vonden veel kinderen in eerste instantie een lastige opdracht, want wat voor onderwerp moesten ze kiezen? Maar met een beetje hulp, konden alle kinderen aan de slag. Het was heel leuk om te zien hoe alle kinderen andere onderwerpen kozen en er iets anders mee deden.

We zagen een spelletje, origami, een presentatie over een wiskundige, een grafiek, een minecraftbouwsel, tekeningen en nog meer!

Berend en Fiene wisten allebei gelijk waar ze het over wilden doen. Fiene koos de zeef van Eratosthenes en bouwde dit apparaat. Ze schreef alle getallen van 1 t/m 100 op verschillende vormen papiertjes. Je kan de papiertjes proberen in het doosje te stoppen. Als het niet past, dan is het een priemgetal! :-)

Berend maakte en gaf een presentatie over Al-Khwarizmi, een wiskundige uit de middeleeuwen :-)



dinsdag 24 november 2020

Qin

Fiene en ik lazen over de Qin dynastie in de encyclopedie die bij level 8 van Build Your Library hoort. Daarin werd ook het mausoleum van Qin genoemd en hadden ze het over 'life size soldiers'. En toen zei Fiene: 'Oh, ik dacht altijd dat dat hele kleine poppetjes waren' 😅

Daar moesten we natuurlijk onmiddellijk wat aan doen! Dus toen keken we dit filmpje:

zondag 22 november 2020

Spaans schaken

Op één van de thuisonderwijs fb groepen deed ik een oproepje over een lesmethode voor Spaans. Een andere moeder reageerde, zij woont met haar gezin in Spanje en heeft een zoon die net zo oud is als Berend, en wellicht kon hij Berend helpen. Zo lief! 😍

Ik heb de moeder later aan de telefoon gehad en vervolgens hebben we de twee jongens via whatsapp aan elkaar gekoppeld. Ze vinden allebei schaken leuk, dus zijn ze online gaan schaken. Berend vindt het echt fantastisch leuk! 😀😍 Hij wordt er helemaal happy van. Het leuke is dat ze toevallig op redelijk vergelijkbaar niveau kunnen schaken, dus soms wint de een, dan de ander.

In het Spaans praten moet Berend nog wat aan wennen. Ze hebben nu al een paar keer afgesproken en Berend begint het nu een beetje te proberen.

Fiene's plekje

Dit hoekje van de bank is Fiene's favoriete plekje 😍 Op het tafeltje dat ernaast staat, vind je dus allerlei projectjes waar Fiene momenteel mee bezig is: veel origami en armbandjes knopen 😀

Het plekje is nu even leeg, want ze is vanochtend als eerste opgestaan en naar de hockeyclub gefietst om als trainer de 'Pieten hockeytraining' van de 7-jarigen te helpen begeleiden 😍

zaterdag 21 november 2020

Na de bevrijding

We keken op SchoolTV naar de serie Na de bevrijding:
'Aan de hand van persoonlijke verhalen van ooggetuigen krijgen we een beeld van de eerste moeilijke jaren na de Tweede Wereldoorlog.'

Om eerlijk te zijn ging het toch nog wel heel veel over hoe mensen terugblikten op de oorlog en het einde van de oorlog, en minder over wat er daarna gebeurde. Voorbeeld: de laatste aflevering heet Wederopbouw, maar ging grotendeels over de vernietigingen die waren aangericht en hoe dat was gebeurd, en zo goed als niets over hoe mensen dat weer hebben opgeruimd en opgebouwd.

Na alles wat we al over de Tweede Wereldoorlog hadden gekeken, was dit om eerlijk te zijn niet echt een heel zinvolle aanvulling. Het is op zichzelf een goed gemaakte serie, maar het bevat niet veel nieuws als je alle dingen die wij hebben gekeken al hebt gezien.



vrijdag 20 november 2020

Civil Online Reasoning

Irritant toch, al dat nepnieuws en mensen die de gekste dingen geloven? Dat is een onderwerp waar ik heel kriegel van kan worden, dus het leek me een goed plan om er ook met de kinderen tijd aan te besteden.
Ik gebruik voor geschiedenis al regelmatig de opdrachten van Stanford's SHEG, zij hebben ook een programma gemaakt om net zo goed te worden in het beoordelen van online informatie als factcheckers  😀

Leek mij een goed plan! Het heet Civil Online Reasoning.

Crash Course maakte er een serie video's bij:

Vandaag keken we als introductie de eerste twee video's. Volgende keer kijken we de volgende Crash Course video en daarna gaan we aan de slag met de eerste introductieopdrachten 'Saturday School': Who's Behind the Information?

En heel leuk, vanavond zaten we tv te kijken en hadden ze het over 'misinformation' en Berend zei 'Nee, dat is disinformation want het is opzettelijk verspreide onzin'. Daar hadden we vandaag over geleerd in de video's die we keken.

Eerste natuurkunde hoofdstuk af

We maakten vandaag het eerste hoofdstuk van natuurkunde af. De laatste paragraaf ging over het oog. Het ging onder andere over diepte zien. 

Dit vonden de kinderen heel grappig om te doen:
'Met één oog kun je geen diepte zien. Probeer maar eens met één oog open je beide wijsvingers tegen elkaar aan te drukken.'
😆

Daarna had ik gepland om met een projectje over de zon te beginnen. Maar het was zo bewolkt dat we de zon niet zagen, dus dat is voor een andere keer 😉

Wiskundesuccesjes

Twee succesjes deze week in de wiskunde met de kinderen! Met ze allebei tegelijk wiskunde doen is een beetje een issue. Afgelopen jaren deden we het altijd met andere kinderen samen in wiskundeclubjes, maar die hebben we dit jaar niet meer. Alleen natuurlijk onze wekelijkse online knutselwiskunde 😍 Heel leuk, maar niet genoeg in de voorbereidingen op het staatsexamen voor Berend, en Fiene wil ook wel meer wiskunde doen dan dat.

Dus toen er geen wiskundeclub meer was, ben ik begonnen met de Quadratics Course van James Tanton. Ik dacht: dan mag James Tanton het ze uitleggen en hoeven ze niet tegen mij en elkaar te mopperen.
Dat werkte maar matig. Dus heb ik ze opgesplitst en volgde ik de course apart met ze. Met als gevolg dat ik er twee keer zoveel tijd aan kwijt was per dag en dat werd gewoon te veel. Dus heb ik ze weer bij elkaar gezet. Met weer een heleboel onaardigheid tot gevolg 🙄

Maar nu lijken we de formule gevonden te hebben! Ik heb me gewoon wat teruggetrokken uit het geheel. Ik zit er wel bij, maar niet meer direct samen met ze aan tafel. Ik kijk vanuit een stoel erachter mee naar de filmpjes, zet ze op pauze wanneer ik het nodig vind om iets te bespreken. En daarna maken ze zonder mijn hulp de opgaves. 

Dat gaat al een paar dagen heel gezellig!

Succes nummer 2: gisteren kwam er een introductie opgave voorbij, en die zijn steeds heel lastig. Soms ook gewoon pas een paar lessen later oplosbaar als er nog meer stof behandeld is.
Dus ik zette de video weer aan en zei, 'Laten we die maar overslaan.' Allebei de kinderen protesteerden! 😀
Ik zei nog: 'Maar die ziet er heel lastig uit, ik heb geen idee hoe we het zouden kunnen aanpakken.'

Toen zei Fiene: 'Maar we kunnen het toch proberen?'

Aaaah, mijn wiskundehart is heel happy nu 🥰😍❤️